Itineo campers 2022: nieuw jasje voor alle integraalmodellen

Luc Schaepkens

Een nieuw jasje voor alle Itineo integraalcampers. De modellen van de Franse camperbouwer krijgen met ingang van modeljaar 2022 een nieuwe carrosserie. Compleet nieuw, van de achterwand tot aan het front. De herkenbare uitstraling van Itineo blijft behouden.

Nieuw jasje

Modern en stijlvol noemt Itineo het nieuwe design. We zien aan de voorkant een licht gebogen frontpartij met de – nog steeds – zwarte grill. Al is hij nu uitgevoerd in matzwart. Helemaal nieuw is ook het stuk onder de voorbumper. Het loopt door tot onder de koplampen. Deze zitten in twee uitsparingen aan elke kant. De led-dagrijverlichting kreeg een plekje meteen onder de voorruit. Daarmee ziet de voorkant van de Itineo integraalcampers er heel anders uit. Wat bij het oude blijft, zijn de uitstekende isolatie en het 180 graden zicht door de grote panoramavoorruit. De naam Itineo staat in het matzwart boven de het grote voorraam.

Integrale Itineo campers van voor tot achter nieuw

Ook de achterwand werd opnieuw ontworpen. Helemaal bovenaan een spoiler met daarin weggewerkt het derde remlicht. Dat remlicht biedt ook plek aan de standaard achteruitrijcamera. De achterwand oogt uitermate elegant en overtuigt met moderne vormgeving en een opvallend design. De achterlichten zijn in de wand geïntegreerd. De unieke boemerangvorm van de achterwand geeft deze integraalmodellen van de Itineo integraalcampers modeljaar 2022 een geheel eigen gezicht en uitstraling. De achterbumper – voorzien van zwarte sierlijsten – is eveneens in de achterwand geïntegreerd.

Ook de striping op de buitenkant werd aangepast aan het nieuwe uiterlijk. Zowel de lijnen als de kleurstelling passen beter bij de nieuwe look van de Itineo campers. Het nieuwe uiterlijk van de integraalmodellen van dit merk maken deel uit van het nog te presenteren productnieuws 2022 van Itineo. Op de foto’s staat overigens de speciale Spirit Edition, waarover later meer.

Itineo is onderdeel van de Rapido groep

Itineo is onderdeel van de Franse Rapido groep. Onder deze groep vallen verder merken als Rapido, Esterel, Fleurette, Campereve en Westfalia. Het is ondanks de groei nog steeds een familiebedrijf met een ambachtelijke werkwijze.

Itineo bouwt ook halfintegraalcampers. Zo schreven we eerder over de compacte en gunstig geprijsde Itineo Nomad PF 600.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur