Hymer Venture S van visie naar product

Jos Mark

Al in 2019, nog voor corona, kwam Hymer met een concept dat totaal anders was dan wat we tot dan toe ooit hadden gezien. Hymer heeft in de tussenliggende tijd niet stilgezeten. De Vision Venture is doorontwikkeld en vandaag werd deze nieuwe Venture S digitaal aan de pers voorgesteld. Hymer noemt het 'vrijheid zonder compromis'.

Venture S, vrijheid zonder compromis

In de Hymer Venture S is het concept van de Vision Venture zo goed als geheel overgenomen. De 4×4 halfintegrale camper is gebouwd op de Mercedes Sprinter. Het meest opvallende zijn de rondlopende achterramen en het hefdak waarin de slaapruimte is ondergebracht. Het ‘balkon’ heeft het ook tot de productie gehaald en de riante trap om naar het slaapdak te komen is eveneens in de Venture S aanwezig. Voor de keuken – die tegen de linkerwand is geplaatst – is veel ruimte gemaakt en de ertegenover liggende badkamer heeft een slimme ruimtevergrotende oplossing voor de wand.

Hymer venture s wonen dag
Hymer venture s wonen dag
Hymer venture s wonen nacht
Hymer venture s wonen nacht

Compacte 4x4 voor offroad en camping

De Hymer Venture S is compact, want met zijn afmetingen van 6,46 x 2,16 meter is hij maar iets breder dan een buscamper en marginaal langer dan de langste Fiat Ducato-bussen. Details, zoals raptor lak voor bepaalde delen van de opbouw en het pneumatische hefdak, maken de camper een bijzondere verschijning. Ook de kleurstelling is grotendeels van het concept overgenomen. Naast het standaard steengrijs is optioneel een lichtblauwe kleur te bestellen.

Standaard alle luxe Mercedes-opties

De Venture S heeft een prijskaartje dat in het hogere segment thuishoort. Maar daarvoor krijg je gelukkig wel standaard een waslijst aan Mercedes-opties. Dat beging al bij de motorisering, 190pk maar liefst. MBUX natuurlijk in de grote uitvoering, Distronic, grootlichtassistent, rijbaandetectie en nog veel meer.

Hymer voegt daar onder andere 4 lithium accu’s, zonnepanelen, Sonos-audio, een waterfilter, 6 kilowatt dieselverwarming en een heel bijzonder ontwerp aan toe.

Hymer venture s slapen
Hymer venture s slapen
Hymer venture s trap
Hymer venture s trap
Hymer venture s werkplek
Hymer venture s werkplek

Hymer connect app en 7" scherm

De Venture S is helemaal digitaal. Natuurlijk ontbreekt bijvoorbeeld een verbinding met het internet niet. Maar ook de verlichtingssferen kun je helemaal met de Hymer Connect-app naar wens instellen. Daarnaast bevindt zich in de wagen bij de trap een 7″ touchscreen waarmee je alles ook kunt bedienen. Natuurlijk ontbreken ook ‘gewone’ schakelaars niet.

Met de rechterstoel omgekeerd en een kastklep geopend ontstaat een bureau. In die positie kun je je mail bijwerken, Zoom-meetings houden en bijvoorbeeld video’s uploaden of je website bijwerken. Het is letterlijk de natte droom voor een digital nomad.

Zeg DW, wanneer gaan wij met die wagen aar Marokko eigenlijk…?

SpecificatiesHymer Venture S

Lxbxh: 646x216x307
Rijklaargewicht: 3567
Maximaal gewicht: 4100
Prijs: 254.390 euro
Hymer Venture S indeling

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.