Hymer ML-T 570 en Grand Canyon S als CrossOver 4×4

Luc Schaepkens

Hymer biedt vanaf nu twee van zijn populaire campermodellen aan als CrossOver. Deze speciale versie van de ML-T 570 en Grand Canyon S heeft vierwielaandrijving met hoge tractie.

CrossOver voorziet in vraag van klant

Bij Hymer kun je al jaren terecht voor een optionele vierwielaandrijving onder de camper. De vraag naar vierwielaangedreven campers stijgt. Daarom komt er van twee populaire modellen een zogenoemde CrossOver-versie op de markt: de 4×4 ML-T570 halfintegraal en de 4×4 Gand Canyon S buscamper. Beiden staan op de Mercedes Sprinter. De CrossOver-modellen hebben een behoorlijk uitgebreide standaarduitrusting. Zo zorgen de gemonteerde zonnepanelen ervoor dat je tot aan tien dagen zonder stroompaal toekomt. De gemonteerde all terrain-banden geven de CrossOver niet alleen voldoende grip, maar ook een stoer aanzien. Wat blijft bij de CrossOver-versies is het vertrouwde Hymer-comfort. Een prima combinatie, ook voor reizen buiten de gebaande paden en camperplaatsen met voorzieningen.

Interieur Grand Canyon S CrossOver
Interieur Grand Canyon S CrossOver

Onafhankelijk op reis

De onafhankelijke manier van reizen met een eigen camper spreekt mensen aan. Een plekje zoeken veraf van de klassieke camping, staan in de vrije natuur; steeds meer mensen zijn hier naar op zoek. Met de CrossOver-modellen van Hymer kan je off-grid kamperen. Ze zijn dus goed voor nog meer avontuur. De modellen zijn herkenbaar aan de speciale bestickering en de led-lightbar op het dak. Bij de halfintegraal ML-T halfintegraal valt bovendien meteen het reservewiel op, dat aan de achterwand hangt. De dakrail en de ladder ogen stoer.

Grand Canyon S CrossOver
Grand Canyon S CrossOver

Technisch aangepast

Maar de CrossOver is niet alleen optisch anders. Ook de techniek is aangepast. Zo staan deze modellen 9 centimeter hoger op de wielen. Dit zorgt voor meer bodemvrijheid. De versnellingsbakverhoudingen van de Sprinter garanderen een goede tractie. Ook bij stijgen of dalen. Daarbij helpt het intelligente tractiesysteem 4ETS. Dit systeem werkt met elektrisch aangestuurde sperren.

Interieur ML-T 570 CrossOver
Interieur ML-T 570 CrossOver

Interieur

In het interieur zien we antraciet grijze kastkleppen. In de ML-T een bijpassende grijze houttint. Onder de bovenkasten praktische netten als opbergvak. Verder doordachte details, zoals een gereedschapsset compleet met schep en bijl. De beide CrossOver-modellen zijn het jaar rond te gebruiken. Optioneel is het mogelijk een kluis in te bouwen onder de stoel van de bijrijder. Zo zijn ook op afgelegen plekken de waardevolle spullen beschermd.

Voor grenzenloos off road avontuur: de ML-T 570 CrossOver

De terreinwaardige capaciteiten doen niets af aan het comfort. Achterin twee enkele bedden met schotelveersysteem. Desgewenst zijn ze om te bouwen tot een ruim tweepersoonsbed. Aansluitend de badkamer en keuken. Die laatste is voorzien van een koelkast met een inhoud van 152 liter. Voorin de ruime L-vormige zithoek in combinatie met de cabinestoelen. Hier is een derde slaapplaats te creëren. De ML-T 570 CrossOver is verder voorzien van het Autark-pakket. Hierin onder meer een zes kilowatt sterke dieselverwarming. Deze is tevens toegerust om ook op hoger gelegen terrein – boven de 1500 meter – probleemloos te functioneren. Ook het accupakket is inbegrepen. Dit bestaat uit het Hymer Smart Battery System met twee lithium-accu’s. Op het dak zonnepanelen met een capaciteit van twee keer 90 watt.

Met de Grand Canyon S CrossOver nog onafhankelijker op reis

Heb je niet genoeg aan de bedden achterin, dan kun optioneel kiezen voor een slaaphefdak op de Grand Canyon S CrossOver. Het keukenblok is compact en voorzien van een koelkast met een inhoud van 90 liter. De comfortabele en draaibare Mercedes Sprinter cabinestoelen zijn er ook in een leren uitvoering. Ook deze versie is voorzien van het Autark-pakket. Dus ook hier de dieselverwarming en de zonnepanelen op het dak. Daarnaast is hij voorzien van het Hymer Smart Battery-systeem met lithium accu’s. Optioneel is de Mobicool-koelbox die een plek vindt in een lade onder het bed. De CrossOver-modellen van Hymer zijn vanaf nu verkrijgbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur