Hobby presenteert nu ook Beachy Van buscamper

Luc Schaepkens

Op de afgelopen Caravan Salon was daar opeens de Beachy caravan. Zo anders en eigenwijs dat Hobby er maar meteen een apart merk van maakt. Tijdens de persconferentie waarin de Beachy werd gepresenteerd, werd er al gehint op een vervolg. Dat is er nu in de vorm van de Beachy Van buscamper.

Beachy Caravan

De Beachy caravan – er zijn drie verschillende indelingen – sloeg meteen aan bij het publiek. De met veel zand geïntroduceerde caravan, die het echte strandgevoel symboliseert, is dan ook anders. Zo heeft hij onder meer een eenvoudig interieur met veel sfeer en een grote achterklep. De prijzen beginnen rond de 12.000 euro. Hobby presenteert nu ook de Beachy Van buscamper. Die heeft een vergelijkbaar sfeervol interieur. Hij gaat in productie als het publiek wederom zo positief reageert.

De Beachy Van buscamper is anders

“De reacties op de Caravan Salon waren extreem positief. De interesse en de vraag van zowel het publiek als de dealers hebben onze verwachtingen overtroffen”, aldus Frank Maukel, verantwoordelijk voor de marketing bij Hobby. En dat op een moment dat er amper nog iets te zien was van de Beachy Van buscamper. Want de ramen en jaloezieën waren toen nog dicht. Slechts een enkeling mocht al naar binnen. Hobby geeft nu een paar geheimpjes vrij.

Wat weten we al? Nou, dat de basis van de Beachy Van 540 de 5,4 meter lange Citroën Jumper is. Achterin – meteen na de openslaande achterdeuren – de face-to-face-zithoek. Tafel omlaag en je hebt een tweepersoonsbed. Nog twee slaapplaatsen zijn verstopt in het slaaphefdak. Je kunt er dus met z’n vieren in slapen. Het aantal zitplaatsen met gordel komt op vijf.

Geen badkamer, apart interieur

Net als de Beachy caravan heeft ook de Beachy Van geen badkamer. Uiteraard is er stromend water in de keuken. Dat komt uit een 19 liter grote jerrycan. Dus tandenpoetsen en aanverwanten lukt nog wel. Het toilet is de bekende Porta-Potti. Maar verder heeft de Beachy Van alles wat andere buscampers ook hebben. Zoals een compressorkoelkast met een inhoud van 70 liter. De verwarming werkt op diesel. De stoelen in het woongedeelte laten zich – dankzij de aanwezige rails – traploos verplaatsen. Of je laat ze thuis als je met z’n tweetjes op pad gaat.

Het interieur lijkt natuurlijk op dat van de caravan. Fris, lichte kleuren en veel ruimte. Compleet met het strandgevoel. Daarvoor zorgen onder meer de lampjessnoer en de ‘prikborden’ aan de wanden. Er is helaas één maar. En een grote nog wel. Want mocht je geïnteresseerd zijn, dan moet je nog geduld hebben. Minsten een jaar zelfs. Want pas over ruim een jaar staat deze Hobby Beachy Van bij de dealers. Naar verwachting is de vanafprijs in Duitsland zo’n 40.000 euro. Of er ook langere versies komen, is nog niet besloten. In een langere versie zou ook plek zijn voor een badkamer. Die wil namelijk niet iedereen missen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur