GoLo GoCamp

Duurzaam op vakantie met de elektrische fietscamper GoLo GoCamp

Martine van Kuler

Groene initiatieven duiken steeds vaker op in de kampeerwereld. De GoLo GoCamp is daar een goed voorbeeld van. Met deze elektrische fietscamper van Flevobike Technology ga je luxe op fietsvakantie.

Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in oktober was de GoLo GoCamp van Flevobike Technology te bewonderen bij de stand ‘Kamperen van de toekomst’. En dat was niet voor niets, want de elektrische fietscamper was een van de genomineerde producten voor de Kampeer Duurzaamheidsprijs. Deze prijs ging uiteindelijk naar Karsten Tenten vanwege hun tentdoek van gerecyclede spijkerbroeken, maar desondanks trok de GoLo GoCamp onze aandacht.

Kampeermodule voor GoLo vrachtfiets

De GoCamp is een losse kampeermodule voor de GoLo-vrachtfiets, die Flevobike Technology eerder op de markt bracht. Het maakt van de GoLo een multifunctioneel vervoersmiddel: doordeweeks is hij geschikt voor zakelijk vervoer, in het weekend trek je ermee de wijde wereld in. Alhoewel… de wijde wereld is wellicht iets te veel gezegd, want het blijft natuurlijk een fiets. Al is de GoCamp er wel een met alles erop en eraan.

 

GoLo GoCamp
GoLo GoCamp

Elektrische fiets met zonnepanelen

Ja, je leest het goed: de GoLo GoCamp is voorzien van 400Wp zonnepanelen, die de 1000 Wh accu ook onderweg opladen. Op de accu kun je zo’n 50 kilometer afleggen. Heel mooi, maar nu denk je vast dat je je de blubber trapt. Dat valt mee, want de fietscamper is uitgerust met een trapondersteuning van 250 watt.

De GoLo GoCamp is slechts 88 centimeter breed, dus je kunt ermee over de meeste fietspaden. Nadeel van het compacte formaat is dat je er maar met één persoon in kunt slapen. Wel riant overigens, want het bed is 85 x 220 centimeter. Overigens kun je wel prima met twee personen binnen zitten, bijvoorbeeld om een spelletje te doen of een drankje te drinken. Dit haal je natuurlijk uit de 60W-koelkast.

Verder is de fiets voorzien van een multifunctionele tafel, een opklapbare luifel, muggengaas, bagageruimte, verlichting, usb-, 12v- en 220v-aansluitingen.

GoLo GoCamp: camper van de toekomst?

De GoLo GoCamp is vooralsnog een prototype en dus nog niet in massaproductie gegaan. Wij denken echter dat er zomaar een markt voor de elektrische fietscamper zal zijn. Mocht Flevobike Technology de GoCamp daadwerkelijk op de markt brengen, dan lees je dat natuurlijk op Campingtrend.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!