Genomineerden ANWB Camper van het Jaar 2023

Dit zijn ze: de drie genomineerden voor de ANWB Camper van het Jaar 2023-verkiezing

Marije Onderwaater

Over een kleine twee weken start de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht. Traditiegetrouw maakt de ANWB op de eerste dag, dit keer is dat woensdag 5 oktober, de beste kampeermiddelen van het jaar bekend. Wij stellen je de genomineerden voor de ANWB Camper van het Jaar 2023 voor.

Heel snel even over de beurs: die vindt dit jaar plaats van 5 tot en met 9 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht. Hier lees je er alles over. En nu terug naar de genomineerden voor de ANWB Camper van het Jaar 2023. Wie neemt de titel over van de de Rapido 854F?

Bürstner Lyseo Gallery TD 649 G

Een opvallende nieuwkomer in camperland is de Bürstner Lyseo Gallery TD 649 G. Onderweg is dit een gestroomlijnde halfintegraal en op de plaats van bestemming maak je er een ruime alkoofcamper van. De Bürstner Lyseo Gallery TD 649 G heeft achterin een rondzit in plaats van een slaapkamer. Wel is de zithoek om te bouwen tot bed en ook is er tegen meerprijs een hefbed verkrijgbaar.

Bürstner 2023 Lyseo Gallery
Bürstner Lyseo Gallery
Bürstner 2023 Lyseo Gallery
Bürstner Lyseo Gallery

Knaus Tourer Van 500 MQ

De Knaus Tourer Van 500 MQ is het resultaat van de samenwerking die de Knaus Tabbert Group en Volkswagen eerder dit jaar aankondigden. Als basisvoertuig dient de VW T6.1, wat deze halfintegraal een heel eigen gezicht geeft. De camper is uitgerust met 17 inch VW-wielen en meegespoten bumpers. Ook heeft de Tourer Van een FoldXPand-achterwand, de innovatieve constructie die het merk vorig jaar introduceerde en die voor extra interieurruimte zorgt. De 500 MQ valt vooral op door de innovatieve vouwwand tussen de badkamer en de bedden, die extra doucheruimte creëert. Hier vertellen we meer over de Knaus Tourer Van.

Knaus Tourer VAN Vansation front
De kenmerkende VW T6.1-neus.
Knaus Tourer VAN Vansation front
De kenmerkende VW T6.1-neus.

Frankia Neo MI 7 GDK

De Frankia Neo MI 7 GDK sluit het rijtje genomineerden voor de ANWB Camper van het Jaar 2023 af. Deze luxe integraalcamper staat op de Mercedes Sprinter en blijft onder de 3500 kilo. Dit betekent dat bestuurders genoeg hebben aan een B-rijbewijs. In vergelijking met de andere integralen van het merk is deze nieuwkomer iets smaller; 2,24 meter in plaats van 2,35 meter. Er zijn twee indelingen waar de MI 7 GDK er eentje van is. In deze indeling is de camper 7,03 meter lang en heeft hij enkele bedden. Om het lage totaalgewicht te behalen, komt de Neo niet standaard met een cabinedeur. Lees hier meer over de Frankia Neo MI 7 GDK.

Frankia-NEO-i
De Frankia-NEO-i
Frankia-NEO-i
De Frankia-NEO-i

ANWB verkiezing

Op de website van de ANWB, waar je via onderstaande button terechtkomt, lees je alles over de verkiezing en de genomineerden.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…