Camperbouwer Frankia onthult nieuwe integraal: de NEO-i

Martine van Kuler

Traditiegetrouw onthullen caravan- en camperfabrikanten in deze maanden hun noviteiten voor het nieuwe modeljaar. Zo ook Frankia. Bij de persconferentie vorige week onthulde de Duitse camperbouwer onder meer Yucon-buscampers met hefdak én de nieuwe NEO-i.

Halfintegraal M-Line NEO

Die laatste kenden we al als de halfintegraal M-Line NEO, die de voorwielaangedreven Triebkopf van de Mercedes Sprinter combineert met een ALKO-chassis. Vanaf modeljaar 2023 is hij ook verkrijgbaar als integraal.

Frankia NEO-i

Ook de nieuwe NEO-i is gebouwd op de Mercedes Sprinter in combinatie met een ALKO-chassis. Hij is nog geen zeven meter lang en al leverbaar met een maximaal totaalgewicht van 3500 kilo. De NEO-i mag dus gewoon met een B-rijbewijs worden bestuurd.

De buitenkant van de camper oogt modern dankzij de x-vormige grill en kenmerkende belijning die doorloopt tot het dak. Opvallend zijn ook smalle led-koplampen. De NEO-i wordt standaard gemaakt zonder cabinedeur, maar optioneel is hij wel mét de deur leverbaar. Verder zijn er bij de meubelbouw nieuwe materialen en technieken gebruikt die de camper lichter maken. De NEO integraal komt in dezelfde indelingen als zijn semi-geïntegreerde broertje, namelijk de GDK en BD. De exacte prijs is nog niet bekend, maar het zal zo’n 120.000 tot 125.000 euro zijn. Meer weten? Houd dan Campingtrend in de gaten, want later deze week onthullen we nog meer over deze Frankia NEO-i.

Yucon 6.0 BD

Bij de persconferentie vorige week presenteerde Frankia ook de buscamper Yucon 6.0 BD. Tot een jaar of drie geleden maakte de fabrikant nog helemaal geen buscampers, en nu kun je kiezen uit maar liefst acht versies: een kleintje met hefdak op Renault, vier buscampers op Fiat en vier op Mercedes. En dat laatste is meteen het belangrijkste nieuws, want de nieuwe Yucon 6.0 BD met de Mercedes Sprinter als basis is een buscamper waar we blij van worden.

Met een uitbouw achteraan heeft Frankia een uitbouw gemaakt waar in de breedte een bed van 2,02 meter x 1,35 meter is geplaatst. Vooral de lengte is bijzonder voor een buscamper. Het bed is trouwens opklapbaar, zodat er eventueel twee fietsen in de tussenruimte passen. Wil je met z’n vieren op vakantie? Dan is de Yucon 6.0 ook leverbaar met een hefbed.

De Frankia Yucon 6.0 gaat in Nederland zo’n 96.000 euro kosten. Wil je wat minder geld uitgeven, dan kun je de Yucon ook bestellen op basis van de Fiat Ducato in plaats van de Mercedes Sprinter.

Ook over deze Frankia buscamper lees je binnenkort meer op Campingtrend.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!