De Activa One 690 VB alkoofcamper is een hotel op wielen

Luc Schaepkens

Vanaf het nieuwe modeljaar heeft Eura Mobil er een ruime alkoofcamper bij. De Activa One 690 VB heeft namelijk ruimte voor tot aan zes personen. Hij heeft zes slaapplaatsen én zes zitplaatsen met gordel. En met zoveel zit- en slaapplaatsen is de Eura Mobil Activa One 690 VB – behalve een prima camper voor de verhuurbedrijven – een uitkomst voor een groot gezin. Standaard blijft het maximumgewicht onder de 3500 kilo. Ga je echter daadwerkelijk met z’n zessen op stap, dan zal je nauwelijks onder een opwaardering van dat gewicht uitkomen.

Activa One 690 VB alkoofcamper: ruimte voor zes

De meeste slaapplaatsen vinden we achterin deze alkoofcamper. Tegen de achterwand zien we een stapelbed. Meteen daarvoor een kleine zitgroep. En met die kleine zitgroep maak je van het stapelbed desgewenst een tweepersoons stapelbed. Kwestie van de lattenbodem uittrekken en het extra matras erop leggen. Een alkoofcamper met een kinderkamer dus. Onder het bed is nog ruimte voor een behoorlijke hoeveelheid bagage. En zo heb je – samen met het bed in de alkoof – zes slaapplaatsen in een camper van zeven meter lengte. De zes slaapplaatsen gaan niet ten koste van andere ruimte . De compacte badkamer heeft een draaibaar toilet en is daardoor ook geschikt om in te douchen. Naast de badkamer een kast voor kleding. De keuken heeft een koelkast met een inhoud van 142 liter.

Als je met z’n zessen onderweg bent, heb je nogal wat mee te nemen. Daarom nog meer ruimte voor bagage in de dubbele bodem. De prijzen voor de Eura Mobil Activa One 690 VB beginnen in Duitsland bij net iets onder de 65.000 euro. Dat is dan wel nog zonder onze bpm. Basisvoertuig is de Fiat Ducato met de 140 pk-versie van de multijet diesel onder de kap.

Het model Activa One 650 HS – een andere alkoof – mag zich ANWB Camper van het Jaar noemen.
Het model Activa One 650 HS – een andere alkoof – mag zich ANWB Camper van het Jaar noemen.

SpecificatiesEura Mobil Activa One 690 VB

Basis: Fiat Ducato, 140 pk
Afmetingen (lbh): 6,99 / 2,32 / 3,15 meter
Leeggewicht / Laadvermogen: n.b.
Maximaal gewicht: 3500 kilo opwaarderen tot 4400 kilo mogelijk
Zit-/slaapplaatsen: 6 / 6
Prijs: 4.750 ex bpm

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur