Dit is de elektrische Tonke EQV + video

Marije Onderwaater

Emissieloos én compromisloos genieten. Dat belooft de Nederlandse camperbouwer Tonke met de Tonke EQV. De elektrische bus is zowel geschikt voor dagelijks gebruik als voor korte of langere kampeertripjes. We vertellen je er meer over én laten een video zien, want Jos maakte natuurlijk al een proefritje.

De Mercedes EQV dient als basis voor de eerste elektrische camper van Tonke, we schreven er hier al eerder over. Het accupakket van 100 kWH zorgt voor een actieradius van ca. 360 kilometer. De Mercedes is voorzien van talloze opties en van een warmtewisselaar, die ervoor zorgt dat verwarmen en koelen ook tijdens stilstand mogelijk is.

Tonke EQV elektrische camper
Tonke EQV elektrische camper

Tonke EQV Touring en Adventure

De Tonke EQV is er in twee uitvoeringen: de Touring en de Adventure. Eerstgenoemde is de meest complete camper met een buitenkeuken, een bank die kan transformeren tot tweepersoonsbed en een interieur met veel opbergruimte. De Touring is helemaal vrij van gas en voorzien van een inductiekookplaat, een omvormer van 3000 Watt en een extra lithium-accu.

De Adventure is uitgerust met een verschuifbare bank voor drie personen. Door hem om te bouwen ontstaat een groot bed met een afmeting van 1,45 x 2,03 meter. Tonke biedt een uitgebreide optielijst met bijvoorbeeld extra stoelen – waardoor dit een bus voor zeven personen wordt –, een slaaphefdak met een bed voor twee en een verplaatsbare keukenmodule om onder de achterklep te koken.

Overigens is de Touring via de configurator op de Tonke-website (zie button onderaan dit artikel) ook helemaal naar eigen wens samen te stellen.

Tonke EQV Touring
De Tonke EQV Touring
Tonke EQV Touring
De Tonke EQV Touring

Video: proefrit in de Touring

Campingtrends Jos nam onlangs al een kijkje op het Tonke Busfestival en ging daarna op een rustiger moment nogmaals op bezoek. Daarbij hoorde ook een proefrit in de Tonke EQV Touring. Wil deze elektrische camper eens van binnen en van buiten bekijken én wil je weten hoe de proefrit is bevallen? Klik dan op de Campingtrend YouTube-video bovenaan dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…