Crosscamp Flex Zafira-e Life

Crosscamp Flex Zafira-e Life: eerste elektrisch aangedreven Crosscamp-camper

Martine van Kuler

Elektrisch rijden is in opmars, maar elektrische campers zijn er nog niet veel. Daar moet verandering in komen, vindt Crosscamp. Het merk toonde op de Caravan Salon de Crosscamp Flex Zafira-e Life, een prototype op basis van de elektrisch aangedreven Opel Zafira-e Life.

Crosscamp Flex Zafira-e Life
Crosscamp Flex Zafira-e Life

Crosscamp Flex Zafira-e Life prototype

Crosscamp, dat onderdeel is van Dethleffs, heeft momenteel twee modellen op de markt, de Flex en de Lite. Daar komt dus de Crosscamp Flex Zafira-e Life bij. Het elektrisch aangedreven voertuig dat op de Caravan Salon werd gepresenteerd is nog steeds een prototype. Als basis heeft hij de Opel Zafira-e Life met een batterij van 75 kWh. Voor het opladen van apparaten binnenin, zoals de lamp en koelbox, is er een hulpaccu met een capaciteit van 95 Ah.

De elektrische Flex heeft verder dezelfde standaarduitrusting als de reguliere Flex. Denk aan de draaibare voorstoelen, het uitklapbare dak, een keukenblok en opbergkasten. Er zijn in totaal vier slaapplaatsen.

Crosscamp Flex Zafira-e Life
Crosscamp Flex Zafira-e Life

Elektrische buscamper in 2023 op de markt

Christof Häßler, hoofd van de Urban Camper-divisie bij Dethleffs, is blij met de nieuwe Crosscamp Flex Zafira-e Life. “Voertuigfabrikanten breiden hun aanbod van elektrische voertuigen momenteel niet alleen fors uit in het personenwagensegment, maar ook in bestelwagens en bestelwagens. Tegelijkertijd groeit de acceptatie van elektrische aandrijvingen met de uitbreiding van de infrastructuur. Met de elektrisch aangedreven Crosscamp Flex willen we inhaken op deze trend en als specialist voor alledaagse stadscampers een brug slaan van het autosegment naar het campersegment.”

Wanneer komt de Flex Zafira-e Life op de markt? Daar hoeven we volgens Häßler niet al te lang meer op te wachten. “We zijn van plan hem al in de eerste helft van 2023 in massaproductie te nemen. We willen de elektrische stadscamper ook aanbieden in de Lite-uitvoering.”

Als de elektrisch aangedreven Crosscamp daadwerkelijk te koop is, dan lees je dat natuurlijk op Campingtrend.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!