De Chausson Exaltis 6040 is een integraal met centraal hefbed

Luc Schaepkens

De Chausson Exaltis 6040 is een 6,96 meter lange integraalcamper met een aparte indeling. Hij heeft – afgekeken bij de halfintegraal – namelijk een hefbed boven de zitgroep.

Chausson Exaltis 6040 is anders

Chausson heeft een traditie als het gaat om aparte indelingen. Dus het is geen verrassing dat ook hun nieuwste integraalcamper afwijkt van de doorsnee exemplaren. Voor de indeling van de Chausson Exaltis 6040 hoefde de Franse camperbouwer – die zijn 40e verjaardag viert – niet eens ver te zoeken. Die is namelijk afgekeken van de eigen populaire halfintegraal: de 640. Die verkoopt goed, dus waarom niet dezelfde indeling in een integraal? En dus heeft de 6040 wél een hefbed boven de zitgroep voorin, maar geen vast bed achterin. Dat hefbed heeft de ruimte, want de zitgroep met langsbanken is ruim opgezet. Het elektrisch verstelbare hefbed – het zakt tot zithoogte – heeft een breedte van 1,60 meter. Er is een ladder beschikbaar, maar die heb je eigenlijk helemaal niet nodig omdat het bed lekker laag zakt.

Badkamer over de volle breedte

Achter de langsbank aan de bestuurderskant staat het compacte keukenblok. Dat is voorzien van drie pitten en laden met softclose-sluiting. Daar tegenover de ruime – 175 liter inhoud – koelkast. Die staat meteen links naast de deur van het woongedeelte. Achter de keuken – met een kleine opstap – de badkamer. Die strekt zich uit over de volle breedte van de camper en dat is 2,31 meter bij de Chausson Exaltis 6040. Aan de kant van de keuken een ruime douchecabine met houten rooster op de vloer. Aan de andere kant het toilet en de wastafel. Een aansluiting voor een buitendouche is standaard. Achter de badkamer zien we een garage met ruimte voor twee fietsen. De bovenste helft is een grote kast met veel opbergruimte. In deze kast een stang voor kleding en vier grote laden.

Lekker compleet uitgerust

Bij de Chausson Exaltis 6040 zit het met de uitrusting wel goed. Zo zien we binnen en buiten led-verlichting. De ramen zijn van dubbel glas. Een hordeur en de bevestiging voor de tv zijn eveneens standaard. De matras is van premiumkwaliteit en de deur van het woongedeelte is aangesloten op de centrale deurvergrendeling. Ook motorairco en in hoogte verstelbare cabinestoelen zijn bij de prijs inbegrepen. De Fiat is verder voorzien van cruisecontrol en ESP. De buitenspiegels zijn niet alleen elektrisch verstelbaar, maar ook – en dat is handig op de wintersport – verwarmbaar.

Naast de Chausson Exaltis 6040 met hefbed is er ook een 7068 XLB integraalcamper. Deze is 7,47 meter lang en heeft achterin een queensbed. Mocht je voorkeur uitgaan naar een vast bed, dan is dat de aangewezen indeling.

SpecificatiesChausson Exaltis 6040 specs

Basisvoertuig:: Fiat Ducato, 120 pk, voorwielaandrijving
Afmetingen (lbh):: 6,96 x 2,31 x 2,92 meter
Leeggewicht:: 3050 kilo
Laadvermogen:: 450 kilo
Maximaal gewicht:: 3500 kilo
Zit-/slaapplaatsen:: 4 / 4
Prijs:: vanaf 64.990 euro
Website:: Chausson-camping-cars.fr

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur