Scoop: een bijzondere Challenger de Combo X 150

Luc Schaepkens

Het Franse Challenger – onderdeel van Trigano – heeft een bijzonder nieuw model. Een combinatie van een buscamper en een halfintegraal. Het beste van twee werelden: de Challenger Combo X 150.

Challenger Combo X 150 combineert voordelen

Challenger verrast vaker met afwijkende indelingen en bijzondere oplossingen. Nu hebben ze opnieuw een afwijkende camper. Een hele nieuwe campersoort eigenlijk. Want deze combinatie van buscamper en halfintegraal is toch weer net even anders. Anders dan de smalle halfintegralen van de concurrentie. De Combo X 150 combineert de compacte buitenmaten van de buscamper met het ruime interieur van de halfintegraal.

Strak en sportief. De Combo X 150 van Challenger
Strak en sportief. De Combo X 150 van Challenger

Compact met veel binnenruimte

We zien een Fiat-neus met daarachter een vierkante opbouw. Deze doet nog het meest denken aan een bestelbus van DHL, vanwege de hoge rechte wanden. Die wanden scheppen in het interieur heel wat ruimte. Meer dan de bolle wanden van een buscamper. We verklappen alvast dat de basis een Fiat Ducato is. Dat hij slechts 5,99 meter lang is. En dat het interieur vol verrassingen zit. Ook willen we al kwijt dat de standaarduitrusting zeer compleet uitvalt. Volgende week komen we uitgebreid terug op deze nieuwe camper.

Veel ruimte en kleur met een hippe face-to-face-zitgroep
Veel ruimte en kleur met een hippe face-to-face-zitgroep

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur