De Carthago c-compactline 2022 met nog meer comfort

Luc Schaepkens

De integraal c-compactline 2022 van Carthago is een super lichtgewicht camper. Alle vijf de modellen van deze serie blijven namelijk ruim onder de 3000 kilo. Toch wist Carthago er voor het nieuwe modeljaar een nog comfortabelere camper van te maken.

Geen grote veranderingen

Geen grote veranderingen voor de integraal c-compactline 2022 van Carthago. Dat zou ook raar zijn. De smalle c-compactline staat namelijk voor topkwaliteit met compacte afmetingen. Zo is hij slechts 2,12 meter breed. Het kleinste model – dat is de I 138 – meet in de lengte 6,41 meter. Een wendbare integraal waarmee je in de stad prima uit de voeten kunt. Daarbij is er geen enkel compromis op het gebied van comfort. Toch weet Carthago er voor het nieuwe modeljaar 2022 nog een schepje bovenop te doen.

Bijgeschaafde c-compactline 2022

Je krijgt 100% Carthago-DNA, wat ook in deze gewichtsklasse de toon zet. Niet zonder trots laat Carthago dan ook weten dat dit de lichtste camper van zijn soort is. Daarmee blijven de vijf modellen onder de 3000 kilo. Het kan nog minder. Dan moet je kiezen voor de optionele aluminium velgen en de Lithium Ion-huishoudaccu. Daarmee snoep je 20 kilo af van het rijklaargewicht. En wil je ruimer in je laadvermogen-jasje zitten, dan kan dat ook. De c-compactline 2022 is namelijk ook op te waarderen tot 4250 kilo. Je hebt dan wel een C1 rijbewijs nodig.

Nog meer comfort

De Carthago c-compactline is vanaf modeljaar 2022 nog comfortabeler. Daarvoor zorgt onder meer de nieuwe deur in de opbouw. Deze XL deur – de premium-two 2.0 – is een prettige 63 centimeter breed. De deur is voorzien van een luxe binnenbekleding en een groot raam. Er zit een veilige dubbele sluiting op. Optioneel kun je hem ook nog bedienen via de centrale vergrendeling. Insecten komen niet binnen dankzij de netjes weggewerkte hordeur.

Optioneel levert Carthago in de c-compactline 2022 een spanningsomvormer van 12 V naar 230 V met 1800 watt vermogen. In het nieuwe ‘keuken/koffie’-pakket is deze gecombineerd met een koffiecapsule-automaat. Naast de standaard radio is er keus uit twee nieuwe multimediasystemen. Als eerste is dat een moniceiver met DAB+-radio in 6,8-inch formaat. Een stapje hoger staat het multimediasysteem met een 9-inch beeldscherm inclusief navigatie. Inclusief camperroutes en vele andere functies.

Vijf verschillende modellen

De Carthago c-compactline is er in vijf verschillende modellen. Van de slechts 6,41 meter lange I 138 tot aan de 6,99 meter lange I 144 LE en I 144 QB. Het basisvoertuig van deze compacte en wendbare integraal is de Fiat Ducato. Je kunt kiezen uit een indeling met enkele bedden, een queensbed of een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed. Ook wat de badkamer betreft is er keus. Een compacte badkamer of een zogenoemd Raumbad.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur