Een Kabe camper of caravan is knetter winterhard

Luc Schaepkens

Een Kabe camper of caravan is altijd comfortabel. Ook als de temperatuur (ver) onder het vriespunt zakt. De Zweedse fabrikant zorgt voor een knetter winterhard product.

Knetter winterhard, wat is dat?

Knetterhard is extreem hard. Knetterwinterhard is dus extreem winterhard. Want Kabe wil dat zijn caravans en campers bij alle weersomstandigheden even comfortabel zijn. Als het tropisch warm is, maar ook als het vriest dat het kraakt. Een koel interieur in de zomer en een warm interieur in de winter. Om dat te bereiken zijn bij een Kabe camper of caravan het dak, de wanden en de vloer dikker dan bij de concurrent. Mag ook weleens hardop worden gezegd. Ventilatie en verwarming krijgen veel aandacht. Zo heeft alleen Kabe een uniek 2 zone Alde verwarmingssysteem. Dat is een door Kabe zelf ontwikkeld vloerverwarmingssysteem met watercircuit. De warmte is in twee zones apart te regelen. Met ingang van seizoen 2021 zit het op alle campers en caravans van Kabe’s Imperialreeks. Je leest er hier alles over. Het VarioVent-ventilatiesysteem zorgt voor een maximale luchtcirculatie.

Daarnaast zijn de ramen van een Kabe kleiner. Daardoor is er minder warmteverlies. Helpt ook al mee aan het winterhard zijn. De spiralen van de vloerverwarming lopen bij een Kabe door tot in de keuken en het toilet. En tot aan de buitendeur. Dat zie je niet, maar voel je des te meer. Het systeem dat dit allemaal regelt is het Smart Climate systeem. Je accucapaciteit of het niveau van je watertank checken? Dat doe je eenvoudig vanaf een touchscreen of je telefoon. Op dezelfde manier zet je de verwarming een graadje hoger of lager. Met het Kabe Smart D-systeem bewaak je eenvoudig alle functies. Comfort bij elke buitentemperatuur. Winterhard zonder omkijken.

Veiligheid voor alles bij Kabe

Behalve een comfortabel binnenklimaat krijgt bij Kabe ook de veiligheid alle aandacht. Zo heeft alleen Kabe het unieke zelfontwikkelde Safety Driving System voor caravans. Een speciaal torsiestijf chassis, dat ervoor zorgt dat de carrosserie bestand is tegen zeer hoge belasting. Een dik pak sneeuw bijvoorbeeld. Een as die slingeren tegengaat. En op bepaalde series een elektronisch gestuurd antislipsysteem.

Meer weten over de caravans en campers van de grootste in Scandinavië? Naar de site van Kabe.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur