Bijzonder kampeermiddel: Flip90 van ICC Offroad

Martine van Kuler

Een camper kunnen we het eigenlijk niet noemen en een caravan of vouwwagen evenmin. Wat is de Flip90 van ICC Offroad dan wel? In ieder geval een bijzonder kampeermiddel waarmee je op iedere camping veel bekijks hebt.

Met de Flip90 richt het Duitse bedrijf ICC Offroad zich vooral op de avontuurlijke kampeerder, maar ook liefhebbers van de tekenfilmserie Transformers zullen het voertuig kunnen waarderen. Niet dat we de Flip90 vergelijken met een buitenaardse robot, maar door de gedaanteverwisseling die hij kan ondergaan is een vergelijking met de Transformers snel gemaakt. De Flip90 is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: een trailer en een pick-up, of laten we zeggen, een caravan en een camper.

Flip90 ICC Offroad
Flip90 ICC Offroad

Flip90: klein onderweg, groot op de camping

Onderweg is de Flip90 in beide varianten klein en wendbaar. Eenmaal op de camping kun je hem met een druk op de knop flink uitbreiden. De opbouw opent in een hoek van negentig graden – vandaar de naam Flip90 – zoals op de foto’s goed te zien is.

Zowel de trailer als de pick-up is gebouwd van honingraat sandwichpanelen van 25 mm dik. Dankzij een in hoogte verstelbaar duwstang-chassis kan de Flip90 ook over ruw terrein rijden. In beide uitvoeringen is de totale hoogte van de Flip90 met 2,28 meter relatief laag.

Flip90 als caravan

De trailer is de meeste uitgebreide uitvoering van de Flip90 van ICC Offroad. Tijdens het rijden heeft hij een totale lengte van 4,2 meter. Klap je hem op de camping uit, dan is hij 5,6 meter lang en heeft hij een oppervlakte van 13,5 vierkante meter (tegenover 7 vierkante meter in ingeklapte toestand). Je hebt een stahoogte van 2,15 meter.

Binnenin is een tweepersoonsbed van 1,40 bij 2 meter geplaatst. Verder heb je de beschikking over een keuken met een gootsteen, gaskookplaat en een compressorkoelkast met een inhoud van 45 liter. Om meer ruimte te creëren kun je het keukenblok inklappen.

Een badkamer en toilet zijn niet aanwezig in de Flip90, maar op het uittrekbare keukenblok is wel een douche-aansluiting aanwezig. Een composttoilet is optioneel.

Flip90 ICC Offroad
Flip90 ICC Offroad
Flip90 ICC Offroad
Flip90 ICC Offroad

Flip90 als camper

De pick-up is de meest basic variant van de Flip90. Toch heb je ook hier nog de beschikking over een tweepersoonsbed en een keukenblok, en ook in deze uitbouw kun je nog een douche en composttoilet plaatsen.

Bij zowel de trailer als de pick-up kun je zelf de kleur kiezen. Ook zijn er extra’s beschikbaar, zoals airconditioning, verwarming, warm water, een imperiaal, een fietsenrek en zonnepanelen.

De Flip90 pick-up kost 29.900 euro. Van de trailer zijn bij ons geen prijzen bekend. Meer weten? Ga dan via onderstaande button naar de website van ICC Offroad.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!