Carado V339 als Europa Edition een halfintegraal met queensbed

Luc Schaepkens

Bij Carado staat de V voor Van. Toch is het een halfintegraal, maar wel een smalle en ook compacte camper. Speciaal is de nieuwe V339 Europa Edition met een queensbed achterin.

V339 Europa Edition compacte camper als actiemodel

De V339 Europa Edition is de derde Carado Van die als speciale Europa Edition wordt uitgebracht. De eerste twee hebben een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed en enkele bedden. De supercomplete V339 Europa Edition heeft een queensbed. Dat bed heeft de comfortabele lengte van 2 meter. Dat past prima in de 6,86 meter lange en dus compacte camper. Voor het queensbed aan de bestuurderskant de badkamer. Er tegenover een halfhoge kast en het keukenblok. Daarvoor de zithoek met dinettebank en draaibare cabinestoelen. Handig: de usb-aansluitingen bij de zithoek. De speciale Europa Edition uitvoering was dit jaar een succes. Daarom zet Carado hem ook in 2021 in de showroom.

De V339 Europa Edition is erg compleet uitgevoerd. Opvallen doet deze compacte camper meteen dankzij de lichtmetalen velgen en de cabine in antracietgrijs metallic lak. De bumpers zijn meegespoten en de grill is verchroomd. Binnen zien we chique witte kastkleppen. De bekleding is deels stof en deels leer. Daarnaast zit er het nodige standaard op deze Europa Edition. Zo zijn de cruise control en de led dagrijverlichting standaard. Ook de bijrijders heeft een airbag. En het systeem voor de bandenspanning helpt mee deze in de gaten te houden. Zelfs een multimediasysteem met navigatie en achteruitrijcamera zit er op.

Zitgroep
Zitgroep
Keuken
Keuken
Queensbed
Queensbed

Lekker compleet, hoog laadvermogen

Naast rijk uitrusting heeft dezde compacte camper Carado V339 nog een sterke troef. Hij heeft namelijk een hoog laadvermogen. Bij een maximum gewicht van 3500 kilo – dus gewoon met je B rijbewijs – kan er nog 823 kilo aan bagage mee. Veel bagage mee op vakantie is dus ook wat gewicht betreft geen probleem. En als het moet kan ook nog de boot mee. Want hij mag 2000 kilo geremd trekken aan de trekhaak. De V339 Europa Edition kost 61.390 euro. Carado is een merk van de Erwin Hymer Group.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur