Buscamper Ventje is compact én heeft een flexibel interieur

Luc Schaepkens

Ben je op zoek naar een kleine buscamper? Kijk dan eens naar Ventje, een compacte buscamper met een flexibel interieur. Je hebt naar wens een treinzit, een loungebank of een groot bed achterin je Volkswagenbus.

Ventje is elke auto die je nodig hebt

Een kleine buscamper kopen? Met de buscamper Ventje heb je niet één auto voor de deur staan. Je maakt er namelijk elke auto van die je op dat moment nodig hebt. Je kunt deze Volkswagenbus net zo gemakkelijk voor een verhuizing gebruiken als voor het dagelijkse woon- en werkverkeer. Voor een nacht blijven slapen na een feestje of een vakantie in Slovenië. You name it. Basis is de compacte Volkswagenbus. Die past op elke parkeerplek en ook in bijna elke parkeergarage. In het stadsverkeer is het nagenoeg een gewone personenauto. Onderweg naar de camping heb je de ruimte voor al je spullen. Eenmaal op de plek van bestemming kun je ruim eten rond de tafel en ’s svonds lekker chillen op de loungebank. ’s Nachts slaap je prima in het ruime bed.

Treinzit
Treinzit
Loungebank
Loungebank
Bed
Bed

Volkswagenbus op maat

Handig: het interieur kan ook buiten worden gezet. Zo zit je heerlijk in het zonnetje. Het interieur is zo ontworpen dat het in een handomdraai is aan te passen aan het moment van de dag. Frank Westland deed drie jaar over het ontwerp. Frank merkte dat hij bij de standaard buscamper steeds tegen dezelfde beperkingen aanliep. Zo wilde hij buiten staand kunnen koken. Dat kan bij buscamper Ventje onder de achterklep. Ook veel opbergruimte – werkelijk elk gaatje wordt gebruikt – en een goed matras stonden op het eisenlijstje van Frank. Evenals comfort en een interieur van hout. Dat maakt Ventje ook meteen gezellig.

Ventje: ook ideaal als mobiele werkplek.
Ventje: ook ideaal als mobiele werkplek.

Zelf samenstellen en prijs bepalen

Op de site van Ventje kun je je eigen camperbus samenstellen. Je ziet wat er allemaal bij de camperinrichting is inbegrepen. Van tafel, bank en bed tot aan het watersysteem. Vervolgens kies je wel of geen ramen, wel of geen hefdak (vereist voor het kwarttarief), de kleur en de stroominstallatie. Tenslotte kies je uit een aantal extra’s zoals een luifel en een portable toilet. Wanneer je je eigen Ventje hebt samengesteld, krijg je een prijsindicatie. Wat je ook kiest; je krijgt een bus waarover is nagedacht en die multifunctioneel kan worden gebruikt. Ook als mobiel kantoor, wat in deze tijd ideaal is. De bus is zuinig, heeft een hefdak en kan op het voordelige kwarttarief worden gezet. Je kunt kiezen voor een Volkswagenbus T5 of T6. Nog niet overtuigd? Ventje is ook te huur. Dan kun je hem eventueel eerst uitproberen om vervolgens wellicht tot koop van deze kleine buscamper over te gaan. Je leest er alles over op onderstaande site.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur