Buscamper Sun Living V 65 XL heeft ruimte voor vier

Luc Schaepkens

De buscamper Sun Living V 65 XL – proudly built by Adria – doet zijn naam eer aan. Maatje XL met ruimte voor vier personen. De bus – een zogenoemde instapper en dus met een aangename prijs – is lang en hoog. Basisvoertuig is de Citroën Jumper. Optioneel kun je ook kiezen voor de Fiat Ducato.

Citroën Jumper

Deze buscamper heeft een lengte van 6,36 meter en staat daarmee op de langst mogelijke versie van de Citroën Jumper (of optioneel de Fiat Ducato natuurlijk). En hij heeft ook het hoogst mogelijke dak. Daarmee is de Sun Living V 65 XL precies 2,78 meter hoog. Dat zorgt samen voor een flinke bak ruimte in het interieur. Genoeg ruimte om vier personen te zitten en te slapen.

Sun Living V 65 XL heeft dubbel tweepersoonsbed achterin

Door een stahoogte van 2,18 meter is er genoeg hoogte voor twee tweepersoonsbedden boven elkaar. Van het onderste bed kun je een zithoek maken. Of je klapt hem weg, dan passen er met gemak twee fietsen achterin. Omdat bovenkasten ontbreken, is ook het bovenste bed ruim genoeg voor twee personen. En ben je met z’n tweetjes, dan heb je aan het bovenste bed een prima extra opslagplek. Kwestie van de matras thuis laten.

Zo is deze Sun Living V 65 XL meteen ook een prima buscamper voor koppels. Extra opbergruimte en je stapt heel gemakkelijk het lage onderste bed in. Je slaapt in deze buscamper in de lengte. De buscampers van Sun Living zijn er in het wit, grijs metallic of zwart metallic. Een stille soft-close schuifdeur is optioneel leverbaar. De elektrische opstap is standaard.

Fris en modern interieur

Het interieur is – zoals we dat kennen van Sun Living – fris en modern. We zien houttinten, antraciet en wit. De Citroën Jumper die als basis dient heeft onder de kap een prettige 140 pk. Het maximale gewicht van de Sun Living V 65 XL is 3500 kilo. Sun Living geeft als rijklaargewicht 2903 kilo op. Daarmee hou je een laadvermogen van 597 kilo over. Dat zou met vier personen moeten lukken. Deze buscamper heeft vier goedgekeurde zitplaatsen met gordel.

Naast deze Sun Living V 65 XL zijn er nog vier indelingen. De kleinste – met een lengte van 5,41 – is de 55 SP. Deze heeft vier zitplaatsen en twee slaapplaatsen. Prima als de kinderen in hun eigen tentje slapen. De V60 SP is zes meter lang. Hij heeft twee slaapplaatsen. Maar hij is er ook als Family met vier slaapplaatsen. Dan is er de 65 SL. Die is 6,36 meter lang met enkele bedden.

SpecificatiesSun Living V 65 XL

Basis: Citroën Jumper, 140 pk
Afmetingen (lbh): 6,36 / 2,05 / 2,78 meter
Leeggewicht / Laadvermogen: 2903 / 597 kilo
Maximaal gewicht: 3500 kilo
Zit-/slaapplaatsen: 4 / 4
Prijs: 46.600 euro exclusief bpm

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur