Bürstner bouwt nieuwe buscamper Copa Van in Frankrijk

Luc Schaepkens

Bürstner wijkt voor de productie van de nieuwe Copa Van uit naar Frankrijk. De nieuwe compacte buscamper rolt vanaf 19 januari van de band in Wissembourg.

Nieuwe productielijn voor de Copa Van vanwege hoge vraag

De Duitse camperbouwer heeft speciaal voor deze compacte buscamper deze nieuwe productielijn in Frankrijk opgezet. De nieuwe Copa Van heeft de Ford Tansit Custom als basis. Lees hier ons eerdere artikel over de Copa Van. Met deze nieuweling is het aanbod van compacte campers wat Bürstner betreft compleet. De 2,08 meter hoge Copa Van heeft een flexibel interieur. Door de rails in de vloer is het mogelijk om naar hartelust te schuiven. Dat maakt dat deze compacte buscamper voor veel doeleinden is te gebruiken. Van camper en personenvervoerder tot bestelbus aan toe.

Volwaardige compacte buscamper

De compacte Copa Van is een volwaardige camper met een compleet keukenblok en een stahoogte tot aan 2,47 meter. Dit is te danken aan het slaaphefdak. Ook zijn er talrijke slimme opbergmogelijkheden in het interieur. De nieuwe productielijn in Frankrijk werd op 15 januari feestelijk geopend. Uiteraard coronaproof, met slechts een aantal uitgenodigde gasten. De drie bedrijfsleiders van Bürstner – Jens Kromer, Olaf Sackers en Alexander Kasteleiner – knipten het lint door, samen met fabrieksdirecteur Michel Baumann. Bürstner kiest voor productie in Frankrijk vanwege de hoge vraag naar kampeermiddelen. De productiecapaciteit in Duitsland zit daardoor aan zijn grens. Uit de fabriek in het Franse Wissembourg rollen al sinds 1974 caravans en campers van Bürstner.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur