Atacama 4x4S is een stoere buscamper op Sprinter V6

Luc Schaepkens

De Atacama 4x4S wordt gebouwd door het Duitse Allroad Reisemobile in Chemnitz. Daar kochten ze nog snel een paar Mercedes Sprinters met de 3 liter V6 diesel, voordat deze uit het leveringsprogramma van Mercedes verdwijnen. Resultaat is een wel heel stoere 4×4 buscamper.

Mercedes Sprinter

Basis is dus Mercedes Sprinter met de 190 pk sterke 3 liter V6 diesel onder de kap. Hij heeft vierwielaandrijving en is verhoogd. Dat ziet er lekker stoer uit. De Atacama 4x4S staat op een 4,1 tons chassis. Niet alleen het basisvoertuig mag er zijn. Ook de uitrusting van deze stoere 4×4 buscamper is hoogwaardig. Voor comfort met een hoofdletter zorgen onder meer de standaardairco, de automatische versnellingsbak en het MBUX multimedia- en navigatiesysteem. De indeling is ook al niet alledaags te noemen.

Atacama 4x4S met bijzondere indeling

Deze stoere buscamper is een ruige verschijning. Dit mede door een aantal accessoires die het 4×4 karakter onderstrepen. Zoals de 18 inch wielen met all-terrainbanden, de extra schijnwerpers voorop, de snorkel en een ingebouwde lier. Standaard zit er een slaaphefdak van SCA op de Atacama 4x4S. Daarin een bed met een bedmaat van 1,20 bij 2 meter. Ook hier comfort dankzij het Froli-veersysteem onder de matras.

Indeling

De indeling van deze 4×4 buscamper is al even bijzonder. Achterin zien we namelijk een keukenblok met daar tegenover de toiletruimte. Daarin staat een zogenaamd droogtoilet en is een separate douchecabine ondergebracht. Deze is – gelet op de compacte buitenmaten – aangenaam ruim uitgevallen. Tegenover de badkamer een lage kast en het compacte keukenblok. Hier overheen valt – na het uitklappen ervan – een tweede bed. Dit heeft als bedmaat 2,2 bij 1 meter. Dus voor een logé of voor de kids.

Tweede zitrij van losse stoelen

Geen dinettebank, maar twee losse stoelen met verstelbare rugleuning vormen de tweede zitrij. Tussen de draaibare cabinestoelen en deze losse stoelen een tafel. Samen vormen ze de zithoek voor vier personen. Helemaal achterin is er plek voor de techniek. Daar vinden we de lithium-accu’s en de regelaar voor de zonnepanelen. Het maakt – samen met het droogtoilet – de Atacama 4x4S tot een buscamper waarmee je offgrid kunt camperen.

De Atacama 4x4S staat in Duitsland in de showroom voor zo’n 170.00 euro. Dan hebben we het nog niet over de bpm gehad. Huren kan gelukkig ook, dat kost 180 euro per dag.

Liever een buscamper met een ingebouwde Green Egg barbecue? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur