Amstervan

Amstervan: stijlvolle buscamper uit Nederland

Martine van Kuler

De Amstervan is een stijlvolle buscamper van Nederlandse makelij. De ontwerpers hadden een vakantiehuisje op wielen voor ogen en dat is gelukt. Amstervan kenmerkt zich door het gebruik van duurzame materialen en een uniek design. Tijd voor een kennismaking.

Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs zagen we de nieuwe Amstervan voor het eerst in het echt, en dat viel zeker niet tegen. Wat een leuke buscamper is dat! De stijlvolle kleuren en het vernuftige interieur maakten dat we er eigenlijk zo mee weg wilden rijden.

Buscamper op basis van de nieuwe Renault Trafic

De Amstervan heeft de Renault Trafic als basis. Deze vijf meter lange bus heeft veel bergruimte en is extra breed, waardoor hij een ruimtelijk gevoel geeft. Volgens de makers van Amstervan dus de ideale bus voor hun vakantiehuisje op wielen. Hij is leverbaar met een 110, 130, 150 of 170 pk-motor. Allemaal voorzien van handgeschakelde zesversnellingsbak. Optioneel zijn de 150 en 170 p leverbaar met automaat verkrijgbaar. Tot zover de technische specificaties, want wij vielen toch vooral op het uiterlijk van de Amstervan.

Amstervan interieur
Amstervan interieur

Amstervan is duurzaam vakantiehuisje op wielen

In een camper moet je je thuis voelen. Dat is in de Amstervan zeker het geval. Een meubelmaker en een ontwerpster hebben de handen ineen geslagen. Het resultaat is een buscamper die niet alleen functioneel, maar ook sfeervol is. Dit laatste komt onder meer door het gebruik van de mooie kleurencombinaties. Je kunt kiezen uit Forest Vibes, Dreamy Nights en Snowy Heights. De eerste combineert bruine en groene tinten, de tweede donkerblauwe en beige en in de laatste zien we vooral wit terug.

Er is gekozen voor het gebruik van duurzame materialen. Op de wanden is spuitkurkisolatie aangebracht. Dit is beschermt tegen condens en zorgt voor een goede geluids- en warmte-isolatie. Gerecyclede jeans zorgen voor verdere isolatie. Ook de kussens bestaan voor de helft uit een gerecyclede stof. Voor de meubels is lichtgewicht en duurzaam populieren Ecoplex gebruikt en op de vloer ligt Forbo vinyl.

Amstervan
Amstervan
Amstervan
Amstervan
Amstervan
Amstervan

Leef- en slaapcomfort

Opvallend is het ruimtelijke gevoel in de Amstervan. De twee loungebanken in het woongedeelte kunnen worden omgebouwd tot een tweepersoonsbed van 1,20 x 2 meter. Wil je vier slaapplaatsen? Dat kan! Optioneel is er een bed in het hefdak van 1,35 x 1,95 meter. Binnenin zien we verder een opklapbaar tafeltje en opvallend veel opbergruimte. Maar het meest in oog springt toch wel de keuken. Wow! Extra stylish vinden wij de ronde kopse kant. In de latjes is zelfs een inkeping gemaakt om een hand-of theedoek aan op te hangen. Klein detail, maar een groot gemak. Dat laatste geldt ook voor het ophangsysteem voor wijn- en bierglazen. De versnaperingen zelf bewaar je in de koelkast, die een inhoud van 50 liter heeft. Tel daar een inductiekookplaat, magnetische strip om foto’s of kruidenbakjes op te hangen, een snijplank, opvouwbare gootsteen en kastjes met schuifdeuren bij op, en je begrijpt dat het je tijdens je tripje aan niets zal ontbreken. Op naar ontspanning, avontuur en vrijheid.

Eerste Amstervans nu te koop

We kunnen je natuurlijk nog veel meer vertellen over de Amstervan, maar eigenlijk moet je deze leukerd gewoon in het echt zien. Dat kan in de showroom van Campers.eu in Naarden (zie onderstaande button). De eerste dertig Amstervans zijn vanaf nu te koop in Naarden. De voorraad is dus beperkt. Ze zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen en kleuren. Je hebt een Amstervan vanaf 74.171 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!