Cadeautip: water- en windbestendige aansteker

Luc Schaepkens

Leuk voor onder de boom: deze water- en windbestendige aansteker. Hij doet het zelfs onder water en waait nooit uit. Een prima cadeau voor de kampeerder.

Windbestendige aansteker geeft tot 10.000 keer een vlammetje

Wie kampeert heeft af en toe een vlammetje nodig. Niet voor het gasstel in de camper of caravan. Dat heeft tegenwoordig een piëzo-ontsteking. Evenals de gaslamp. Maar een kaarsje aansteken ’s avonds is wel zo gezellig. Ook voor de aanmaakblokjes van de bbq komt een vlammetje van pas. Daarom is het handig deze bijzondere aansteker bij de hand te hebben. Hij blijft namelijk altijd branden, totdat je hem uitmaakt. Deze aansteker werkt met een zogenoemde magnesium kernstraler. Die haalt zijn voeding uit kerosineolie. Dit alles mooi verpakt in een hervulbare roestvrijstalen behuizing. Daarmee gegarandeerd goed voor minstens tienduizend keer een vlammetje.

Samengevat altijd en overal een vuurtje bij de hand. En dat voor de prijs van 10 euro. De water- en windbestendige aansteker is hier te bestellen.

Meer keus

Natuurlijk is er meer keus op het gebied van outdooraanstekers. Zo heb je bijvoorbeeld voor 8 euro een mini-aansteker op benzine. Deze is vullen met de bekende Zippo-vloeistof. Hij werkt altijd en is klein genoeg om aan je sleutelhanger te hangen. Ook de zogenaamde Plasma-aansteker doet het goed. Dat is een waterdichte en oplaadbare elektrische aansteker. Hij kost 22,90 en is er in diverse kleuren. Beide aanstekers kun je hier bekijken.

Je kunt er ook een kampvuur mee stoken. Natuurlijk alleen daar waar dat is toegestaan. Een kampvuurtje stoken is niet heel moeilijk. Je moet alleen even de juiste tips & tricks weten. In het handboek Kampvuur krijg je die van natuurkundige Gerard Janssen. Hij vertelt op welke manieren je een vuur kunt maken. Dat kan zelfs ook zonder lucifers of een aansteker. Is het gelukt om het vuurtje aan te krijgen? Dan komt de volgende stap: het kampvuur brandend houden. Natuurlijk geeft Janssen je daar ook allerlei tips voor. Het hele artikel (inclusief bestellink) vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur