Cadeautip: retro platenspeler in de vorm van een VW-busje

Luc Schaepkens

Dubbel retro: draai oude lp’s met deze platenspeler in de vorm van een VW-busje. De Stokyo Record Runner is er nu ook als een kopie van de VW T1.

Platenspeler onder VW-licentie

Voor het maken van deze prachtige platenspeler krijgt Stokyo toestemming van Volkswagen. Het is een platenspeler en geen pick-up; hij heeft namelijk een eigen motortje. En ja, dat is luchtgekoeld. Verder een eigen naald, versterker en luidspreker. Hij werkt daarmee geheel zelfstandig. De naald is vervangbaar. Helemaal mooi: als de plaat is afgelopen, stopt hij automatisch. En dat allemaal in de officieel kleinste platenspeler die er bestaat. Je ziet het busje rondjes draaien over de plaat, helemaal naar het einde toe. Hij is voorzien van een led-lampje en geschikt voor platen op 33 1/3 toeren. Geen singles dus; die zijn 45 toeren. En het volume is natuurlijk regelbaar.

De platenspeler in VW T1-look werkt op AAA-batterijen. Op twee stuks werkt hij zo’n 90 minuten. De Stokyo Record Runner is Made in Japan. Hij is er in het blauw en rood. De paarse en gele versie zijn al uitverkocht. De verkoopprijs is 99 euro. Er zullen wat het geluid betreft zeker betere platenspelers te koop zijn, maar die zijn niet met de hand gemaakt en in elkaar gezet. En zeker niet in de vorm van de legendarische Bulli, het Duitse koosnaampje voor de Volkswagenbus. Wij vinden het een heel mooi hebbedingetje. Natuurlijk is hij ook onderweg te gebruiken en niet alleen voor eigenaars van een VW-bus.

De Stokyo Record Runner is o.a. hier te bestellen. De verzendkosten zijn 13 euro. De bestelling komt vanuit Duitsland en doet er tussen de drie en zes werkdagen over.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur