Cadeau voor Moederdag? Dit is wat moeders écht willen

Martine van Kuler

Moederdag komt er weer aan en de commercials met aanbiedingen vliegen ons om de oren. Parfum, chocolade, bloemen. Maar wil je je moeder (of de moeder van je kind) écht verrassen? Geef jezelf dan een kampeerweekendje cadeau.

Moederdag

De tweede zondag van mei is het weer Moederdag. De dag waarop moeders even in het zonnetje staan en ze niet hoeven te koken, wassen en strijken. En ze vaak een cadeautje krijgen. Ik wilde in dit artikel een aantal kampeercadeautjes op een rijtje zetten, waar moeders heel blij van zouden worden. Maar hoe langer ik er over nadenk, des te onzinniger ik het vind. Worden wij moeders nou echt blij van een cadeautje of willen we eigenlijk liever iets anders voor Moederdag?

Liever niet naar de camping? Eigen tuin will do!
Liever niet naar de camping? Eigen tuin will do!

Vier Moederdag op de camping

Een kind dat zijn spaarpot omdraait en voor een paar euro bij de plaatselijk drogist ‘helemaal zelluf’ een douchegelletje koopt, vind ik hartverwarmend. Maar meestal zijn het toch de vaders die in de buidel tasten en een cadeautje kopen. Voel je je aangesproken? Lees dan vooral verder want ik geef je dé tip voor het ultieme moederdagcadeau: ga een weekendje naar een camping!

En dan bedoel ik niet: je vrouw een camping laten uitzoeken, spullen voor het hele gezin laten inpakken, en boodschappen voor de eerste avond laten kopen. Nee, het gaat als volgt: de camping zoek je ‘helemaal zelluf’ uit, je pakt je eigen spullen én die van je kids en last but not least, je vult de koelkast met een paar goede flessen wijn en wat verse sushi en slagroomtruffels. En off you go, naar de camping, zodat de moeder van je kind(eren) even het rijk alleen heeft. Zij blij, want ze heeft ein-de-lijk wat tijd voor zichzelf. Kids blij, want kamperen is altijd leuk. Een win-winsituatie dus. Misschien moet je zelf even slikken zo zonder moeder de vrouw, maar je overleeft het heus. En anders vertel je dit lumineuze aan een paar van je vrienden! Wedden dat ze wel met je meewillen?!

Me-time!
Me-time!

Een weekendje kamperen

Ik realiseer me dat ik nu overkom als een azijnpisser die het moederschap maar zwaar vindt. Wees gerust! Die twee bloedjes zijn het mooiste wat me ooit is overkomen. ‘Mama’ vind ik het geweldigste woord dat er bestaat, en als ze een nachtje uit logeren zijn mis ik ze al. Dit hersenspinsel is dan ook vooral een sneer naar de commercie.

De reclames waarin kinderen (in feite: hun vaders) worden opgeroepen dure cadeaus voor hun moeder te kopen, terwijl Moederdag van oudsher natuurlijk vooral is bedoeld om je moeder één dag per jaar wat uit handen te nemen. En ja, een leuke knutsel, ontbijtje of klein presentje vinden we fantastisch. Maar het blijste worden we gewoon van een dag zonder gedrein, gewas en gekook. En van een weekendje naar de camping natuurlijk. Maar dan wel met z’n allen!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!