Blue Monday blauwe campings

Bye bye Blue Monday: wij tippen 5 ‘blauwe’ campings

Marije Onderwaater

Gefeliciteerd, het zou vandaag de meest deprimerende dag van het jaar zijn: de zomer is nog ver weg en goede voornemens zijn mislukt. Nou, wij laten ons niet in een dip praten en maken dus ook van vandaag een kampeerfeestje. Dat doen we voor de gelegenheid wél in Blue Monday-stijl. Daarom tippen we je 5 'blauwe' campings.

Kampeerterrein De Blauwe Haan in Uffelte (Drenthe)

Ben je op zoek naar glitter & glamour-camping en een enorm activiteitenprogramma? Dan ben je bij kampeerterrein De Blauwe Haan aan het verkeerde adres. Dat schrijft de camping zelf op de website. Gaan je ogen glimmen van een kampeervakantie in de natuur, waar je op ontdekkingstocht kunt gaan, vies mag worden én waar gezelligheid is? Dan zit je bij De Blauwe Haan goed!

Kindvriendelijke camping

De campingeigenaren doen aan circulair ondernemen en hebben dus veel aandacht voor de natuur. Voor kinderen is er op de camping veel te doen: zij kunnen zich uitleven in speeltuinen, de zandbak met waterpomp, het peuterzwembad of in het binnenspeelparadijs. Genieten van een drankje of een ijsje kan in ‘De Huiskamer’, ook komen er regelmatig foodtrucks langs. De Blauwe Haan heeft kampeerplaatsen en allerlei leuke huuraccommodaties. Ook kan je hier met je paard terecht.
Kampeerterrein De Blauwe Haan

Kampeerterrein De Blauwe Haan
Kampeerterrein De Blauwe Haan
Kampeerterrein De Blauwe Haan
Kampeerterrein De Blauwe Haan

Minicamping Blauwestadhoeve in Midwolda (Groningen)

Minicamping Blauwestadhoeve ligt bij een voormalige Groningse herenboerderij waar ook een groepsaccommodatie en een bed & breakfast zijn gevestigd. De camping telt 24 plaatsen voor tenten en caravans. Er is ook een ‘camperhof’ voor kampeerauto’s.

Centraal in Midwolda

Blauwestadhoeve ligt in het midden van het dorp Midwolda. De camping is vanaf de weg niet zichtbaar, wat volgens de eigenaren voor veel rust en ruimte zorgt. In de omgeving kunnen kampeerders bijvoorbeeld genieten van de oerbossen of actief zijn tijdens een van de watersporten.
Minicamping Blauwestadhoeve

Minicamping Blauwestadhoeve
Minicamping Blauwestadhoeve
Minicamping Blauwestadhoeve
Minicamping Blauwestadhoeve

Camping de Blauwe Hand in Wanneperveen (Overijssel)

In de Kop van Overijssel, aan de rand van Nationaal Park Weerribben-Wieden ligt camping de Blauwe Hand. Hier kunnen kampeerders terecht met caravans, tenten, vouwwagens en campers. Ook zijn er stacaravans te huur en vaste plaatsen. Gasten met een boot hebben de mogelijkheid om die hier in het water leggen. De camping heeft allerlei faciliteiten waaronder een speeltuin, een jeu de boulesbaan, een tafeltennistafel en een basket voor een potje basketbal. Voor eten, drinken en boodschappen zijn er de restaurants en snackmobiel, die op loopafstand van de camping liggen. In Giethoorn is een supermarkt te vinden.

Bezoekje aan Giethoorn

De Blauwe Hand organiseert in de zomervakantie (bouwvak regio Noord) verschillende activiteiten waaronder (kinder)bingo, een barbecue en een viswedstrijd. Verder biedt de omgeving allerlei mogelijkheden voor activiteiten en uitstapjes, zoals fietsen, wandelen, zwemmen, watersporten, varen en natuurlijk een bezoek aan Hollands Venetië: Giethoorn.
Camping de Blauwe Hand

Camping de Blauwe Hand
Camping de Blauwe Hand
Camping de Blauwe Hand
Camping de Blauwe Hand

Camping De Blauwe Lantaarn in Wateren (Drenthe)

Wil jij je vakantie doorbrengen op een Drentse camping waar jong en oud zich kan vermaken? Kijk dan eens naar camping De Blauwe Lantaarn. Deze kindvriendelijke camping ligt aan natuurgebied het Drents-Friese Wold. Hier heb je volop fiets- en wandelmogelijkheden. De grote kampeerplaatsen (100/120 m2) liggen verspreid over de camping. Dankzij de bomen en hagen heb je voldoende privacy. Alle plaatsen hebben stroom en veel plekken zijn voorzien van een watertappunt en vuilwaterafvoer.

Airtrampoline en recreatieteam

Kinderen zijn de hele dag zoet op de camping dankzij de binnenspeeltuin, een van de drie buitenspeeltuinen, de recreatieruimte, het sportveld en de airtrampoline. In het hoogseizoen is er en recreatieteam actief. Op de camping vind je verder een zwembad met kleuterbad en een kantine met snackbar. In de omgeving is veel te doen. Naast toeristische staanplaatsen zijn er huurmogelijkheden en seizoensplaatsen.
Camping De Blauwe Lantaarn

De Blauwe Lantaarn
De Blauwe Lantaarn
De Blauwe Lantaarn
De Blauwe Lantaarn

Camping BlueWoods in Liempde (Noord-Brabant)

Tenslotte sluiten we deze Blue Monday af met een echt blauwe locatie. “Op BlueWoods kampeer je blauw”, staat op de website van camping en inspiratiehuis BlueWoods te lezen. “Verbinding met de natuur, elkaar en een (h)eerlijke maaltijd vinden wij belangrijk.” De camping ligt in het Brabantse Groene Woud en is omringd door natuur. Kanoën, zwemmen of suppen kan in rivier de Dommel, op 200 meter van de camping. Wie graag de drukte opzoekt, is zó in Den Bosch, Tilburg of Eindhoven.

Yoga en retraites

BlueWoods is een natuurkampeerterrein met ruimte voor lekker eten, muziek, beweging, ontspanning en verbinding. De camping én de kampeerders zelf organiseren regelmatig activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan yoga, mantra zingen, Reiki, familieopstellingen, verwenretraites, hoofdhuidmassage en knippen in de kas. Let wel even op: iedereen is welkom op BlueWoods, maar pas vanaf 18 jaar.
Camping BlueWoods

Camping BlueWoods
Camping BlueWoods
Camping BlueWoods
Camping BlueWoods

Nog meer zon op Blue Monday

Kan je nóg meer kleur gebruiken op deze Blue Monday? Bekijk deze vrolijke kampeeraccessoires dan eens.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…