Een nieuwe buscamperinrichting koop je nu ook bij Hornbach

Luc Schaepkens

De Duitse bouwmarkt Hornbach speelt in op de populariteit van met name buscampers. In de Duitse vestigingen kun je nu ook terecht voor een modulaire buscamperinrichting. Deze zijn ook online te bestellen.

Buscamperinrichting bij bouwmarkt Hornbach

In ons land ligt de buscamperinrichting nog niet in de schappen. Maar bestel hem online en je krijgt hem thuisbezorgd. De verkoop van de modulaire buscamperinrichting door Hornbach toont aan hoe populair deze inrichtingen zijn. Met de modules maak je van een bestelbus of ruime personenauto in een handomdraai een (bus)camper. De inrichting is uitneembaar. Dat heeft voor- en nadelen. Grote voordeel is dat je de bus doordeweeks kunt blijven gebruiken, bijvoorbeeld voor je bedrijf. In het weekend maak je er dan in een handomdraai een kampeerbus van. Of je kunt de hele week het voetbalteam vervoeren en in het weekend de rust opzoeken. Nadeel is dat je niet in aanmerking komt voor het kwarttarief van de mrb. Daarvoor moet de inrichting – naast een aantal extra eisen – namelijk in de bus vastgeschroefd zitten.

De eigen merk modulaire buscamperinrichtingen van Hornbach zijn gemaakt van berken multiplex. Ze hebben de naam Buildify. De inrichtingen zijn eenvoudig in elkaar te zetten en passen in de meest gangbare bussen. Zo zijn er modules voor de VW Crafter, T5 en T6. Ook voor de Fiat Ducato en Mercedes Sprinter heeft Hornbach de juiste afmetingen. De achterste box heeft een bedfunctie en opberglades. Er zijn modules voor in de breedte en in de lengte. Je moet er wel nog de nodige schroeven, greepjes en scharnieren bij kopen. Op de de site van Hornbach staan uitgebreide instructies inclusief video’s voor het in elkaar zetten en plaatsen.

Enkele voorbeelden.
Enkele voorbeelden.

Voor weinig geld je eigen buscamper bouwen

Met de modulaire buscamperinrichting van Hornbach is het mogelijk om voor een redelijke prijs je eigen buscamper te bouwen. Natuurlijk zijn er ook kant-en-klare modules te koop, maar die zijn uiteraard duurder. De afzonderlijke modules kosten bij Hornbach rond de 500 euro. Vaak heb je aan twee of drie modules voldoende. Voordeel is dat je niet zelf hoeft te gaan meten en zagen. Je weet dat de modules de goede maat hebben. Dat scheelt tijd en ergernis. Een prima alternatief om je eigen kampeerbus te bouwen voor een leuke prijs. Zo heb je veel meer plezier van je bus. Als we dan in de zomer er weer op uit kunnen, is het meteen genieten geblazen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur