Base level 3 van SOD camperveredeling is bijzonder

Jos Mark

Neem een Volkswagen California XXL en voeg er alle mogelijke accessoires aan toe. Dus niet de opties die je alleen af-fabriek kunt bestellen, maar alles wat je kunt verzinnen. Als je heel erg je best doet, krijg je de SOD Base Level 3.

SOD

SOD is de afkorting van Stone Offroad Design. Ze bouwen bij SOD geen campers, maar verbouwen ze wel. Want waarom zelf een camper inbouwen als je een prachtige Concorde, of Volkswagen California kunt pakken en daar een wilde outdoorcamper van kunt maken?

Ruig is een understatement

Dit is een ruwe diamant van het hoogste karaat. En bijzonder; hij is gemaakt van een ‘heel gewone’ Volkswagen California XXL. Je kunt hem zo ruig maken als je wilt en dat begint al van buiten. De standaard VW-kleuren zijn gewrapt met een matte folie waar je de wildste designs op kunt bestellen. Vervolgens schroef je er rondom alle klim-, stoot- en rack-modules aan – natuurlijk van aluminium – die SOD speciaal voor deze wagen maakt. Alles in matzwart natuurlijk. Vergeet de Delta-wielen niet met de dikke BF Goodrich All Terrain banden en een roofrack met optionele daktent voor extra slaapplaatsen. De SOD Base Level 3 heeft het allemaal. Als je meer wilt dan kun je ook een Base Level 3+ bestellen. Dan komt er een aanhanger achter waar je een quad, motorfiets of twee Vespa scooters in kwijt kunt. Mag het wat minder? Dan heeft SOD de Base ook in Level 1 en Level 3.

Interieur rigoureus aangepakt

Ben je al verbaasd door de buitenkant? Dan heb je het interieur nog niet gezien. Dat is in de basis het Volkswagen-interieur. Alles vanaf het dashboard tot aan het plafond boven het bed is het aangepast. Leder en alcantara op het dashboard en de deuren. Led-verlichting in de deurvakken en de voetenruimte. Diamond stitching à la Bentley in het leer dat de stoelen en de bank bekleedt.

De tafel en de achterwand van de keuken zijn afgewerkt met echt hout en het plafond boven het bed achterin de camper is voorzien van een sterrenhemel. De SOD Base Level 3 laat niets te wensen over voor de meest verwende outdoor-enthousiasteling.

Enorme upgrade?

Buscampers zijn populair, daar zagen we op de laatste Caravan Salon al een aantal kostbare voorbeelden van. Deze SOD Base Level 3 kost circa 300.000 euro en dat is exclusief de bpm. Dus mocht je je bitcoins op tijd hebben verkocht, dan kun je wellicht een afspraak maken om een modelletje uit te zoeken. Meer informatie over de SOD Base Level 3 en zijn broertjes vind je op de website van SOD.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.