Buscamper Pilote X-Edition 2021: een lekker vol jubileummodel

Luc Schaepkens

Het Franse campermerk Pilote begon 10 jaar geleden met het verkopen van buscampers. Dat is een jubileummodel waard, vonden de Fransen. Zie daar de buscamper Pilote X-Edition 2021 op de Fiat Ducato.

Pilote X-Edition 2021 in drie indelingen

Het Franse Pilote bestaat sinds 1962. Tien jaar geleden werden buscampers aan het aanbod toegevoegd. En dat vonden de Fransen dus een rijk uitgerust jubileummodel waard. Er komen drie verschillende indelingen. Ze krijgen de naam Pilote X-Edition 2021 en hebben de Fiat Ducato als basisvoertuig. Allereerst is er de V600G. In deze zes meter lange versie slaap je achterin op het dwarsgeplaatste tweepersoonsbed. Dat heeft een bedmaat van 1,35 x 1,92 meter. Verder is de indeling klassiek te noemen. Compleet met draaibare cabinestoelen en een dinettebank als zithoek. De tweede versie is de V600J. Ook zes meter lang. Achterin twee comfortabele enkele bedden van 1,98 bij 0,77 meter. Om deze bedden in een zes meter lange buscamper te laten passen, ontbreekt de dinettebank. Dit is een rasechte buscamper voor koppels. Het derde model is de V630J. Deze voegt beide voorgaande modellen samen. Dus met enkele bedden én een dinettebank. Dat past prima op een lengte van 6,36 meter.

Lekker vol jubileummodel

Het jubileummodel heeft – ongeacht de indeling – de Fiat Ducato als basisvoertuig. Deze heeft een 3,5 ton light chassis en 140 pk. Standaard zijn de 90 liter dieseltank, de cruise control en de airbag voor de bijrijder. Naast led-verlichting en mistlampen heeft deze camper ook een speciale grijze kleur: Campovolo. De Pilote Edition X 2021 staat op 16 inch lichtmetalen velgen. Daarop liggen all season banden. Het Pilote Safety-pakket zit er ook op. Behalve de speciale grijze kleur zien we her en der op de carrosserie zwarte accenten. Binnen vallen het multifunctionele stuur en de chromen randjes rond de klokken op het dashboard op. Op de vloer van de cabine ligt tapijt. Het infotainmentsysteem is te bedienen via het 8 inch-scherm.

Het jubileummodel is verder voorzien van een luifel, een achteruitrijcamera en een buitendouche. Ook een hordeur, een fietsendrager en de tweede huishoudaccu zijn bij de prijs inbegrepen. De afvalwatertank is geïsoleerd. De badkamer heeft zijn eigen raampje. Het Pilote X-Edition jubileummodel is daarmee heel rijk uitgerust. Het interieur oogt zeer smaakvol. Warme houttinten en witte kastkleppen vormen een modern en warm geheel. De uittrekbare tafel is ook aan het keukenblok te hangen. Zo kun je lekker buiten eten. Het tweepersoonsbed is opklapbaar. En dat is makkelijk wanneer de fietsen mee gaan. De Pilote Edition-X V600G is er vanaf 62.900 euro. En zoals het een jubileummodel betaamt, is er voordeel voor de klant. Dat voordeel – ten opzichte van de losse prijs van alle accessoires – loopt op tot 6140 euro.

Ben je op zoek zijn naar een compactere camper? Die heeft de Pilote-group ook in huis. Want onder deze vlag valt ook het merk Hanroad Trek. En die bouwen compacte buscampers op basis van de Renault Traffic. Deze fabriek is trots op zijn fabrication Française-strategie. Alle gebruikte onderdelen zijn Frans. Lees hier het hele artikel.

SpecificatiesSpecs Pilote X-Edition 2021 V600G

Basisvoertuig:: Fiat Ducato, 140 pk
Afmetingen (lbh):: 5,99 x 2,05 x 2,70 meter
Leeggewicht:: 2670 kilo
Maximaal gewicht:: 3500 kilo
Laadvermogen:: 830 kilo
Zit-/slaapplaatsen:: 4 / 2
Prijs:: 62.900 euro
Website:: Pilotecampers.nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur