Een buscamper van Nissan: de Nissan Seaside

Jos Mark

Een samenwerking tussen Nissan en Dethleffs heeft geresulteerd in een compacte camperbus. De Nissan Seaside is vanaf de zomer 2022 beschikbaar bij de Nissan-dealer in Duitsland.

Buscamper

Wie heeft er nog geen buscamper in het assortiment? Nadat Crosscamp begon met de verkoop van deze compacte camperbussen bij de merkdealers van Fiat, Citroën, Opel en Toyota was het slechts wachten op de inhakers. Nissan nam de handschoen op.

Nissan Seaside by Dethleffs

Als grote autofabrikant ga je natuurlijk niet zomaar campers produceren. Daar hebben ze de kennis niet voor en het wiel opnieuw uitvinden is nooit een goed idee. Daarom slaat Nissan Duitsland de handen ineen met Dethleffs. Daar weten ze wel hoe je een buscamper bouwt. Sinds twee jaar rollen daar tenslotte ook de compacte Crosscamp-camperbussen van de band. De Nissan Seaside heeft dan ook wel wat weg van die laatste. Toch moest voor de Nissan Primastar een nieuwe camper worden ontwikkeld. Er zijn nieuwe meubels gemaakt en het hefdak moest voor de Primastar worden aangepast.

Crossover gezinsauto met kampeermogelijkheden

Kampeerbussen zijn zo populair omdat ze ook geschikt zijn voor dagelijks vervoer. Je rijdt er net zo gemakkelijk mee naar de Appie als dat je ermee door de bergen gaat cruisen op weg naar een fijne kampeerplek. De voorstoelen kun je omdraaien en met de twee stoelen achterin, zit je zo gezellig rond de tafel. Vier personen kunnen comfortabel reizen en kamperen; beneden kun je een groot bed maken voor twee personen en boven is een plek waar twee kinderen makkelijk samen de nacht kunnen doorbrengen. Heerlijk met het gevoel van het echte tentkamperen.

Herkenbare camperuitrusting

Sinds Volkswagen de California-modellen bouwt is het interieur van kampeerbussen regelmatig opnieuw ontworpen. Toch komen we telkens uit bij de efficiënte indeling die we nu ook in de Nissan Seaside zien. Langs de linkerwand staat een keukenblok met spoelbakje en twee gaspitten, eronder bergruimte in lades en de koelbox ernaast. Verder naar achter ruimte voor de kampeerspullen en in het hogere gedeelte kan de kleding worden ondergebracht. Opvallen fraai vinden wij de aluminium lijsten rond het meubel, die op de foto’s stoer en degelijk aandoen.

Rijden als een personenauto

De compacte bus rijdt als een personenauto. Natuurlijk is er een navigatie met groot scherm en is de Nissan Seaside van allerhande assistentiesystemen voorzien. Denk aan cruise control, licht- en regensensor, achteruitrijcamera, en verkeersteken- en snelheidsherkenning. Daarnaast is de voorbumper in kleur en zijn de zijramen achter getint. Een standkachel en 17 inch lichtmetalen wielen behoren eveneens tot de standaarduitrusting.

Wil je meer weten over de Nissan Seaside? Kijk dan op de Duitse website van Nissan.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.