Buscamper met Tesla accu voor de airco: de Ready.Set.Van.

Luc Schaepkens

Deze nieuwe buscamper met Tesla-accu komt uit Amerika. Hij heeft als basis de Ram Promaster; de Amerikaanse Fiat Ducato. Opvallend is de 1260 Ah accu aan boord.

Ready.Set.Van is zeer onafhankelijk

Voor wie zo lang mogelijk weg wil blijven van de stroompaal is dit interessant: een buscamper met Tesla-accu. Met een 1260 Ah accu voor het woongedeelte heb je heel wat stroom bij de hand. Niet gek dat de Ready.set.Van buscamper uit Amerika komt. Je hebt daar de ruimte om lang onderweg te zijn, ver van de beschaving. De bouwer van deze bus – de Amerikaan Ben Fraser – bouwde zijn eerste camper om naar het festival Burning Man te kunnen gaan. Dan heb je een autark verblijf op wielen nodig, want er is daar geen stroom of water. Van deze hobby maakte hij twee jaar later zijn beroep. Met de hier getoonde buscamper met Tesla-accu als resultaat.

Om zolang mogelijk zelfstandig te kunnen staan, bouwde Ben een Tesla-accu in als huishoudaccu. Daarmee ging de hoeveelheid aanwezige stroom van een 100 tot 200 Ah naar 1260 Ah. Op het dak liggen zonnepanelen die de accu van verse stroom voorzien. Veel klanten van Ben wonen aan de oostkust. Daar kan het heel warm worden. Klanten willen daarom een paar uur per dag de airco aan kunnen zetten. Zeker als er honden meegaan die overdag in de camper blijven. Dat kan met deze buscamper. Afhankelijk van het type accu draait een airco tussen de vier en twaalf uur op de aanwezige stroom. Voor het ombouwen van een bus moet je denken aan omgerekend zo’n 28.500 euro. Voor de bus zelf komt daar nog eens 30.000 euro bovenop.

Meer dan een buscamper met Tesla-accu

Voor dat geld krijg je een buscamper met – behalve de bijzondere accu – een heel mooi interieur. Binnen zien we een combinatie van wit en hout. De meubels zijn rechttoe rechtaan. Er is keus uit drie verschillende indelingen. Twee modellen hebben een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed met genoeg ruimte eronder voor de fiets. Het derde model heeft een zithoek voor zes die om te bouwen is tot bed. De Ready.Set.Van buscamper met Tesla-accu voorziet in Amerika duidelijk in een behoefte. Of zo’n dikke accu ook overwaait naar Europa is moeilijk te zeggen.

Naar de site van Ready.Set.Van

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur