Buscamper MegaMobil Lounge 640 heeft een rondzit achterin

Luc Schaepkens

De MegaMobil Lounge 640 was voor het eerst te zien op de afgelopen Caravan Salon in Düsseldorf. Het is het zevende model van deze Sloveense bouwer. De indeling is verrassend.

Zeven modellen van MegaMobil

MegaMobil bouwt al campers sinds 1967. Bij alle zeven modellen valt de luxe uitstraling van het interieur op. De afwerking staat bij deze buscamperbouwer op een hoog niveau. Ze doen er in het Sloveense stadje Slovenska Bistrica duidelijk erg hun best op. Tot nu toe bestond het aanbod uit drie modellen. De kleinste is de MegaClassic 600. Deze is 6 meter lang en heeft een klassieke indeling. Achterin een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed. De MegaSport 640 is een maatje langer en heeft enkele bedden in de lengterichting. De MegaRevolution 640 heeft achterin een elektrisch hefbed.

Dan zijn er nog drie grotere modellen. Die hebben niet de Peugeot Boxer of Fiat Ducato als basis, zoals de Lounge. Ze staan naar keus op een Volkswagen Crafter of een MAN TGE. De Vario Aktiv 680 is 6,83 meter lang en heeft twee tot vier slaapplaatsen. De Re-Aktiv heeft dezelfde afmeting, maar een elektrisch hefbed boven de grote bagageruimte achterin. Je schuift de scooter zo naar binnen. Deze indeling is er ook nog een maatje langer. De verlengde – 6,96 meter lang – Mercedes Sprinter dient dan als basis. Dat elektrische hefbed zien we terug in de nieuwe MegaMobil Lounge 640. Alleen hangt het dan boven een rondzit achterin de bus.

Veel ruimte in de Lounge 640

De rondzit achterin is behoorlijk ruim. Hij gebruikt de hele breedte van de bus. Ook het hefbed is groot. Het heeft een bedmaat van 1,85 bij 2 meter. De bus heeft het gepatenteerde comfortbad-concept als badkamer. Ook al behoorlijk ruim uitgevoerd. Je sluit de doucheruimte af met schuifdeur. In de badkamer nog een deur van acrylglas. Daardoor heb je geen last van vocht of condens op het toilet, de wastafel en de rest van de badkamer. Die hoef je na het douchen dus ook niet droog te maken. Wanneer de douche niet in gebruik is, staat de deur voor douchekop en mengkraan. De badkamer heeft zijn eigen dakluik. De ruimte is tijdens de wintersport ook prima als droogruimte te gebruiken. Het keukenblok heeft twee pitten. De compressorkoelkast – met vriesvak – heeft een inhoud van 90 liter. Optioneel kun je kiezen voor een extra dakluik boven het keukenblok.

De ruime rondzit achterin met daarboven het elektrische hefbed.
De ruime rondzit achterin met daarboven het elektrische hefbed.

Je eigen buscamper samenstellen

Bij MegaMobil valt heel wat te kiezen. Je krijgt er precies de buscamper die je wenst. Zo is er keuze uit maar liefst negen verschillende houtdecors: van donkerbruin tot wit (foto).

De houtdecors zijn te combineren met vier verschillende decors voor de bovenkant van het keukenblad en de tafel. Vervolgens zoek je daar een van de vijf mogelijke vloeren bij (foto).

Qua bekleding zijn er achttien opties. En natuurlijk is dat niet alleen stof, maar ook leer. Dan is er nog de keuze uit een van de acht verschillende lakkleuren. Je zou er bijna keuzestress van krijgen. Maar zo ontstaat uiteindelijk wel een MegaMobil Lounge 640 die helemaal naar eigen smaak is samengesteld. De Lounge 640 is er vanaf net geen 52.000 euro. Dat is dan wel nog zonder bpm.

Specificaties

Basisvoertuig: Peugeot Boxer / Fiat Ducato
Afmetingen (lbh): 6,36 / 2.50 / 2.90 meter
Maximaal gewicht: 3500 kilo
Zit-/slaapplaatsen: 2 / 2 tot 4 (optioneel)
Prijs: vanaf 51.977 euro exclusief bpm

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur