Dethleffs Globetrail: eindelijk een eigen buscamper voor Dethleffs

Jos Mark

Dethleffs is al jaren een van de grootste buscamperfabrieken van Europa, wist je dat? Inmiddels zijn er meer dan 55.000 buscampers in de fabriek in Isny gefabriceerd. De ervaring met buscampers leidt nu tot een eigen product: de Dethleffs Globetrail.

Dethleffs

Als je Dethleffs zegt, denk je vooral aan de uitstekende caravans – we hebben hem zelf ook – en in de tweede plaats aan de comfortabele campers. Maar buscampers, die hebben we bij Dethleffs nog niet eerder gezien. Niet veel mensen weten dat Dethleffs verantwoordelijk is voor een deel van de productie van buscampers voor de zustermerken, en dat bijvoorbeeld de Crosscamp bij Dethleffs is bedacht en daar wordt gebouwd.

Dethleffs Globetrail doordachter

Met die kennis in het achterhoofd heeft Dethleffs nu zelf een buscamper ontwikkeld: de Dethleffs Globetrail. In de basis zien we twee indelingen, een 600 met dwarsbed en een 640 met lengtebedden. De keuken staat tegen de rechterzijwand en links achter de bank is het toilet te vinden. Tot zover geen grote veranderingen. Het verschil zit hem in een aantal slimme details waarvan we sommige niet eerder hebben gezien in een buscamper. Neem bijvoorbeeld de bergruimte onder het bed. Daar vind je een slimme uittrekbare apothekerskast voor de losse spulletjes die anders zouden rondslingeren. Datzelfde kastje kan op een rail worden verschoven waardoor een enkel bed ontstaat met daarnaast ruimte voor bijvoorbeeld een fiets. Uniek voor een buscamper.

Verschil zit in de details

Maar het verschil zit bij de Dethleffs Globetrail nog het meeste in de details. Logisch ook, de bruikbare mogelijkheden in een buscamper zijn beperkt. Echt iets nieuws verzinnen werkt vaak niet voor de grootste groep geïnteresseerde kopers. Wij zoeken nu eenmaal altijd iets wat we herkennen en waarvan we het nut begrijpen. We noemen greeploze laden in de keuken, fraaie verlichting langs het keukenblok, stopcontacten en usb-aansluitingen. Verder bergruimte in de vloer onder de tafel en een hangkast onder het voeteneinde van het bed. Allemaal dingen die niet uniek zijn, maar bij elkaar van de Dethleffs Globetrail een heel complete buscamper maken.

Introductiemodel nog aantrekkelijker

Ter introductie is de Dethleffs Globetrail van een paar fijne extra’s voorzien. Zaken die je waarschijnlijk toch al zou willen hebben, zoals:

  • Luifel met verlichting
  • Voorbereiding voor zonnepanelen, achteruitrijcamera, tv- en satellietaansluiting
  • Zwarte aluminium velgen
  • Lederen stuurwiel
  • Zwart gespoten grill
  • 90 ltr. brandstoftank
  • In kleur meegespoten bumper

SpecificatiesGlobetrail 600

Prijs: 65.490 euro
90 years introductieprijs: 67.490 euro

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.