BusBiker fietsendrager voor buscampers vanaf nu totaal vernieuwd

Jos Mark

De BusBiker – een van de bekendste fietsendragers voor buscampers – is helemaal vernieuwd. De nieuwe versie is bijna helemaal van aluminium. Dat scheelt in gewicht én houdt roest weg.

BusBiker fietsendrager: oude bekende van ons

In 2017 toerden we door Europa met onze goede oude Adria Twin 640. Die was voorzien van de vorige editie van de BusBiker. Destijds was dit een van de eerste modellen. Hij was – heel gemakkelijk – voorzien van een trekhaak. Die vroege versie van de BusBiker voldeed, maar was inmiddels wel aan een update toe.

In tegenstelling tot het vorige model is de nieuwe BusBiker grotendeels van aluminium. Had de oude BusBiker nog wel eens een plekje waar – ondanks de poedercoating – roest de kop opstak; bij de nieuwe geanodiseerde aluminium versie is daar geen sprake meer van. De stalen balk die achter de bumper wordt bevestigd en waaraan optioneel de trekhaak wordt bevestigd, is gegalvaniseerd en ook daarop krijgt roest geen kans.

De BusBiker mag 80 kilo dragen

De nieuwe BusBiker mag tachtig kilo dragen en is daarmee geschikt voor twee flinke elektrische fietsen. Als je wilt kun je een derde goot laten monteren waarna er een extra fiets mee kan.

Die BusBiker fietsendrager is een opvallende verschijning. Hij is opgevouwen niet dikker dan 22 centimeter en uitgevouwen valt op dat de tweede goot óp de achterbumper staat. Daarmee is ook de uitgevouwen drager korter dan gewoonlijk. Zelfs zo kort dat een 5,40 meter lange Ducato met fietsendrager onder de 6 meter blijft.

Fietsendrager afneembaar

De hele BusBiker fietsendrager is uitgevoerd in matzwart geanodiseerd aluminium. De nieuwe zwarte kunststof achterbumper beschermt de achterlichten beter dan bij de vorige versie. Mocht je de drager een tijdje niet nodig hebben, dan is het mogelijk het dragerdeel van de balk af te schroeven en thuis te laten. De zwenkarm blijft dan gewoon zitten, maar zit niet in de weg voor de achterdeuren.

Prijzen en website

De BusBiker fietsendrager zonder trekhaak kost 1.599 euro. De versie met trekhaak is 300 euro duurder. De montage komt daar nog bij. De BusBiker is bij de meeste camperdealers bestellen. Ga voor meer informatie naar de site van BusBiker.com

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.