Bürstner Copa 4×4: off-road na één druk op de knop

Martine van Kuler

Spontaan de verharde weg verlaten om dat spannende bospad te verkennen? Met de Bürstner Copa 4×4 is dat geen enkel probleem. Deze allrounder onder de camper vans is nog geen 5 meter lang, maar een perfecte buscamper om grootse avonturen mee te beleven.

Bürstner

Bürstner nam de Copa in januari 2021 in productie. Een goede zet, want de vraag naar de compacte buscamper bleek groot. De Copa C500 is dan ook een echte allrounder. Doordeweeks is hij te gebruiken als een personenauto om bijvoorbeeld de kinderen mee naar school te brengen, en in het weekend kun je er mee kamperen. Avontuurlijke kampeerders kunnen over een poosje dus ook kiezen voor een stoere off-road variant: de Bürstner Copa 4×4.

Buscamper met vierwielaandrijving van Bürstner

Zand, sneeuw, vochtig gras en kiezels kunnen tot glibberige taferelen leiden, maar met de Bürstner Copa 4×4 rijd je soepeltjes over onbegaanbaar ogende wegen (mits je stuurmanskunsten toereikend zijn natuurlijk). De buscamper met vierwielaandrijving staat op een basis van de Ford Transit Custom. Zodra de all-terrain banden beginnen te slippen, grijpt de elektromagnetische koppeling automatisch in en verdeelt de aandrijfkrachten naar de voor- en achteras in een verhouding 50:50, afhankelijk van de situatie. Liever permanent vierwielaandrijving? Dat kan met een simpele druk op de knop in de cabine.

Bürstner Copa 4×4: stoer, maar stijlvol

Binnen neemt de 4×4 de indeling over van de Copa C500. En deze is veelzijdig. Zo zitten de bank en losse stoelen in een railsysteem. Je kunt er dus naar hartenlust mee schuiven. De twee cabinestoelen zijn draaibaar. Kies je voor het vakantiepakket dan is de bank om te bouwen tot een tweepersoonsbed. In het slaaphefdak vind je eveneens een tweepersoonsbed. Daarmee komt het aantal slaapplaatsen op vier.

Ook in de Bürster Copa 4×4 vind je een volledig uitgeruste keuken. Eten moet je tenslotte altijd en overal. Er zijn twee gaskookplaten, een koelbox van 41 liter, een spoelbak met afdekplaat en opbergmogelijkheden voor keukengerei.

Dat het er in zit is één ding, maar ziet het er ook nog een beetje uit? Wij vinden van wel. Voor het interieur is ook in deze Bürstner uitgegaan van het ‘Wohnfühlen’-principe, ook wel bekend als #overalthuis.

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden over de Bürstner Copa 4×4 en wil je meer weten? Kijk dan op de site van Bürster. Wil je de buscamper het liefst meteen aanschaffen? Dan moeten we je toch teleurstellen, want hij is nog niet verkrijgbaar. Mocht dit wel het geval zijn, dan lees je dit natuurlijk op Campingtrend.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!