Bürstner Habiton

Bürstner campers 2024: Lyseo met slide-out en Habiton-microcamper met daktent

Marije Onderwaater

Het team van Bürstner heeft de afgelopen tijd niet stilgezeten. Op de Caravan Salon presenteerde het merk de innovatieve Bürstner Lyseo TD Lounge met slide out en het studiemodel Habiton, een microcamper met daktent. En er is meer Bürstner-nieuws voor modeljaar 2024.

Zusje voor Lyseo Gallery

Het is alweer twee jaar geleden dat de opzienbarende Bürstner Lyseo Gallery voor het eerst werd gepresenteerd. Vorig jaar maakte het merk bekend dat deze halfintegraalcamper met een opblaasbare alkoof ook daadwerkelijk in serieproductie zou gaan en kort daarna viel de Gallery al de hoofdprijs ten deel tijdens de ANWB-verkiezing Camper en Caravan van het Jaar 2023. Over enkele weken staat de Lyseo Gallery daadwerkelijk in de Nederlandse showrooms. Intussen is er druk gewerkt aan het zusje van de Gallery: de Bürstner Lyseo TD Lounge.

Bürstner Lyseo Lounge exterieur
De Bürstner Lyseo Lounge
Bürstner Lyseo Lounge exterieur
De Bürstner Lyseo Lounge

Bürstner Lyseo TD Lounge

Geen opblaasbare alkoof voor de Bürstner Lyseo TD Lounge, maar een push-out lounge. Door de zijkant van de halfintegraal aan de bestuurderszijde uit te schuiven, ontstaat een grote lounge. De bank tovert voor de nacht in een handomdraai om tot tweepersoonsbed van 2,00 x 1,40 meter. In dat geval is de tafel handig op te bergen in het sideboard aan de passagierskant. Hier zit ook de televisie in verstopt. Je kunt dus vanaf de sofa of relaxed in bed tv kijken. Bürstner zelf noemt de Lounge ‘het ultieme ruimtewonder’. Een thermische dubbele vloer maakt de camper geschikt voor kamperen tijdens de koude maanden en zorgt tegelijkertijd voor extra opbergruimte.

Vooralsnog is de Bürstner Lyseo TD Lounge een studiemodel. Wie hem met eigen ogen wil bewonderen, kan nog tot en met zondag 3 september terecht op de Caravan Salon in Düsseldorf. Bürstner bepaalt op een later moment of de Lounge – net als de Gallery – ook in serieproductie gaat.

Bürstner Lyseo Lounge
Bürstner Lyseo Lounge
Bürstner Lyseo Lounge interieur
Bürstner Lyseo Lounge interieur
Bürstner Lyseo Lounge tv
Bürstner Lyseo Lounge tv

Microcamper Habiton by Bürstner

Bürstner wist het kampeerjournaille tijdens de perspresentatie op de Caravan Salon te verrassen met de Habiton by Bürstner, een microcamper met geïntegreerde daktent. De Renault Kangoo doet dienst als basis voor deze kleine camper. Met de Habiton speelt het merk uit de Erwin Hymer Group in op de vraag naar compacte kampeerauto’s die zowel in het dagelijks leven als voor vrije tijd zijn te gebruiken. De Habiton heeft een modulaire indeling, met een uitneembare keukenunit – met inductiekookplaat en spoelbak – aan de achterzijde, die tijdens het kamperen makkelijk naar buiten schuift. De opblaasbare daktent zit verborgen onder een hardtop dak en is binnen een mum van tijd klaar voor gebruik. De microcamper is onder meer verder voorzien van een opblaasbaar matras, een elektrische koelbox, raamverduistering, opbergmogelijkheden en led-spots. De tent aan de achterzijde zorgt voor nog meer leefruimte.

In Düsseldorf vraagt Bürstner bezoekers om een reactie op de Habiton, die nu nog een studiemodel is. Of en wanneer deze microcamper in productie gaat, is dus nog even afwachten.

Habiton by Bürstner
Habiton by Bürstner
Bürstner 2024 Habiton microcamper
Bürstner 2024 Habiton microcamper
Habiton by Bürstner keuken
Habiton by Bürstner keuken

Urban camper Copa op Ford Torneo Custom

Voor de Bürstner Copa een nieuw chassis in modeljaar 2024: de Ford Tourneo Custom V710. Hiervoor zijn de indelingen C 500 en C 530 aangepast en verder ontwikkeld. De nieuwe Copa heeft standaard een 2,0-liter Ecoblue dieselmotor met 136 pk, voorwielaandrijving en een handgeschakelde versnellingsbak. Op de optielijst staan onder meer een automaat met 136 pk- of 170 pk-motor, achterwielaandrijving en extra sperdifferentieel voor meer tractie.

Verschuifbare slaapbank
De nieuwe Copa biedt als personenauto plaats aan zes passagiers. In de camperuitvoering heeft hij een verschuifbare slaapbank met daaronder een efficiënte opbergoplossing. Dankzij de flexibele indeling is het mogelijk om lange spullen als sups of ski’s te vervoeren.

Verder is er nieuws in de Playa Limited-serie. Daarin is nu ook de C 530 met optionele douchemogelijkheid te koop. Meer daarover lees je hier.

Bürstner Copa 2024
Bürstner Copa 2024
Bürstner 2024 Copa
Bürstner 2024 Copa
Bürstner Copa achterzijde
Bürstner Copa achterzijde

Nog meer Bürstner 2024-nieuws

En er valt nog meer te vertellen voor modeljaar 2024. Zo krijgt de Lineo T nieuwe indelingen: de T 569 en de T 590.

Bij de buscampers Campeo en Eliseo zien we een nieuw en verbeterd hefdak met panoramafunctie, een dakluik dat voor ventilatie zorgt, zwanehalslampjes met led-verlichting en usb, een groter ligoppervlak, een aluminium bedbodem, een verbeterde waterdichtheid en een elektrisch slot. Een nieuw slaaphefdak is overigens ook te zien in de Lineo C 590.

Bürstner Lineo C590
Bürstner Lineo C590
Bürstner Lineo C590
Bürstner Lineo C590

Bürstner Days

Wil je de nieuwste modellen bekijken of advies vragen? Ga dan tijdens de Bürstner Days van 8 tot en met 16 september 2023 naar een van de dealers en profiteer daar van CashBack-deals. Meer informatie hierover lees je op de site van Bürstner.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…