Bürstner Campeo 4×4 is een stoere buscamper

Luc Schaepkens

De Campeo buscamper van Bürstner werd in 2020 geïntroduceerd en is verkrijgbaar in drie indelingen. De C 540 is er vanaf nu ook als stoere vierwielaangedreven Campeo 4×4 op Citroën.

Campeo 4×4 is lekker stoer

Bürstner speelt met de Campeo C 540 4×4 in op de groeiende vraag naar vierwielaangedreven buscampers. Staan de andere Campeo’s op een Fiat Ducato; de 4×4 heeft de Citroën-variant als basis. Een buscamper voor wie regelmatig van de gebaande paden af wil gaan. Of dat nu in de bergen, aan het strand of gewoon op de onverharde weg is. De Campeo 4×4 is winterhard. Voor zijn vierwielaandrijving zorgt de Franse specialist op dit gebied: Dangel. De korte C 540 is het eerste model dat in deze uitvoering verkrijgbaar is. Hij staat op een Citroën Light-chassis. Het tweepersoonsbed is dwars achterin geplaatst. Standaard heeft hij vier zitplaatsen en twee slaapplaatsen.

Wil je meer slaapplaatsen? Dat kan door te kiezen voor het optionele slaaphefdak. Daardoor heb je er twee slaapplaatsen bij. De Campeo 4×4 is terreinvaardig. Al naar gelang het gekozen pakket heeft hij verbrede wielkasten en all-terrain banden. Daarnaast heeft hij aan de buitenkant een ander streepje. Basis is de 140 pk sterke Citroën Jumper. Daaronder hangt een speciale aandrijving van 4×4-specialist Dangel. Verder een visco-koppeling en elektrische tractiecontrole. Onder de motor en brandstoftank is een beschermplaat gemonteerd. Uiteraard staat hij hoger op de 16 inch lichtmetalen wielen. Je kunt kiezen voor 4×2 of 4×4 modus.

Offroad-pakket voor meer fun

Wil je meer fun? Kies dan voor het offroad-pakket. Daarmee krijg je een sper op de achteras en een beschermplaat voor de katalysator. In het pakket zitten ook een stevigere ophanging en 16 inch all-terrain banden van BF Goodrich met grof profiel. Ook de genoemde wielkastverbreding en -verhoging zitten in dit pakket. De Campeo 4×4 staat vooraan 22 millimeter en achteraan 60 millimeter hoger. Ook zit er een sperdifferentieel op de aandrijving die het aansturen van de afzonderlijke wielen mogelijk maakt. Daarmee heb je een bus die echt all-terrain is.

Mag het een stapje stoerder? Neem er dan het zogenoemde Active 4-pakket bij. Dit is alleen verkrijgbaar in combinatie met de vierwielaandrijving. Verschil moet er zijn tenslotte. Hierin zitten ramen in aluminium lijsten, speciale bekleding, een bullbar en bestickering aan de buitenkant. Volgens Markus Pangerl van Bürstner ligt het in de lijn der verwachting dat er meer indelingen in een 4×4-uitvoering zullen volgen. “We hebben met deze Campeo 4×4 voldaan aan de trend om onbereikbare plaatsen bereikbaar te maken. “Je ervaart een unieke vakantie op bijzondere plekjes”, aldus Markus. Dit model combineert interieurdesign en volledige terreinvaardigheid voor een prettige prijs. Hij is per direct verkrijgbaar en staat bij geselecteerde dealers. In Duitsland is hij te koop vanaf 52.030 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur