Calicamp

Buitenkeuken van Calicamp voor VW-bussen

Marije Onderwaater

Lekker eten hoort bij de kampeervakantie en buiten koken is ideaal; zo heb je geen last van etensgeuren in je camper, caravan of tent. Calicamp ontwikkelde daarom een buitenkeuken voor Volkswagen-bussen.

Sven is ingenieur, timmerman, meubelmaker én fervent kampeerder. Met zijn VW T6 California Ocean trekt hij er graag op uit. Zo ook in 2017, toen hij met zijn gezin in Italië vakantie vierde. “Nadat we bij tal van lokale eetkraampjes onze boodschappentas hadden gevuld, moesten we telkens uitzoeken hoe we in vredesnaam al deze heerlijke ingrediënten die we hadden gevonden zouden gaan klaarmaken – zonder het interieur van onze California te bederven met vlekken en geuren”, vertelt Sven op de website van Calicamp. “Uiteindelijk zijn we er altijd min of meer in geslaagd, maar we vroegen ons af hoe we onze toch al geweldige camper konden verbeteren … het idee van de uittrekbare keuken was geboren.”

Calicamp koken
Calicamp koken

VW California en VW Multivan

Inmiddels rijden tal van VW-bezitters rond met Calicamp, een opberglade met optionele buitenkeuken. De kookoplossing is geschikt voor de VW California en de VW Multivan. De lade krijgt een plaats in de kofferruimte onder het bed. Door hem uit te trekken, kan je overal bij. De Calicamp-opberglade is naar keuze helemaal uit te breiden, bijvoorbeeld met een werkvlak en een keukenframe. Of met snijplanken, een gaspit en een barbecue. Kiezen voor meerdere gaspitten is ook mogelijk. Daarnaast biedt Calicamp opbergbakjes, windschermen, een spoelbak en nog veel meer opties.

Calicamp opberglade
Calicamp opberglade
Calicamp opberglade
Calicamp opberglade
Calicamp opberglade
Calicamp opberglade

Buitenkeuken uit België

De Calicamp-buitenkeuken is ontworpen in België en daar vindt ook de productie plaats. Daarvoor gebruikt Calicamp zoveel mogelijk lichte en ruimtebesparende materialen. Voor de installatie is aanpassing van de bus niet nodig. Heb je geen VW-camper, maar ben je toch geïnteresseerd in Calicamp? Neem dan contact op via de website, waar je via onderstaande button komt. Daar vind je ook alle verdere informatie over deze kookoplossing.
En zoek je lekkere campingrecepten? Check dan dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…