Campings Champagne-Ardenne

Bubbels, fietsen en meer: 5 x campings in Champagne-Ardenne in Frankrijk

Marije Onderwaater

Op zo'n 400 kilometer van Utrecht vind je de Franse streek Champagne-Ardenne. Hier kun je natuurlijk genieten van de beste bubbels, maar ook mooie steden bezoeken, fietstochten maken en flaneren langs een van de meren. Kamperen kan bijvoorbeeld op een van deze campings in Champagne-Ardenne.

Campings Champagne-Ardenne
Campings Champagne-Ardenne

Camping Du Buisson in Louvemont

Rust, ruimte en natuur; dat belooft de viersterrencamping Du Buisson. Deze camping ligt niet ver van het Lac du Der-Chantecoq, dat bekendstaat als het grootste kunstmatige meer van Europa. Voor vogelliefhebbers is dit een waar paradijs. Du Buisson claimt geen hutje-mutje-camping te zijn. Er is dus voldoende ruimte tussen de toeristische staanplaatsen en de verhuuraccommodaties. Op het terrein vind je onder meer een winkel en een snackbar.
Camping Du Buisson

Camping du Buisson
Camping du Buisson
Camping du Buisson
Camping du Buisson

Camping d'Epernay in Epernay

Zoek je een uitvalsbasis om champagne te proeven in Epernay? Kijk dan eens naar camping d’Epernay, op twee kilometer van de stad. Deze gemeentelijke camping is groen en ligt aan de rivier de Marne. Er zijn staanplaatsen met en zonder schaduw. De camping heeft een snackbar, een restaurant, een winkeltje en ‘s ochtends kun je er terecht voor vers brood. d’Epernay biedt daarnaast diverse sportfaciliteiten.
Camping d’Epernay

Camping d'Epernay
Camping d'Epernay
Camping d'Epernay
Camping d'Epernay

Flower Camping La Samaritaine in Buzancy

Kinderen kunnen zich prima vermaken op Flower Camping La Samaritaine, dat op loopafstand van het dorp Buzancy ligt. Zo heeft deze parkachtige camping een zwemvijver met eigen zandstrand, waarop speeltoestellen, een trampoline en een springkasteel zijn te vinden. Vanaf de camping zijn verschillende fiets- of wandelroutes te volgen. La Samaritaine heeft een kleine winkel en verkoopt snacks in het weekend. In de omgeving is veel te doen.
Flower Camping La Samaritaine

La Samaritaine
Flower Camping La Samaritaine
La Samaritaine
Flower Camping La Samaritaine

Camping Le Lac d'Orient in Mesnil-Saint-Père

Op steenworp afstand van het Lac d’orient ligt de gelijknamige camping, in het nationaal park Les lacs de la foret d’Orient. Voor vertier hoef je de camping niet af, want hier is van alles te doen. Er zijn zwembaden met glijbanen, allerlei kinderfaciliteiten, watersportvoorzieningen en een zandstrand aan het meer. Op het campingpleintje vind je een winkel, een restaurant en een bar met terras. Le Lac d’Orient heeft 261 toeristische staanplaatsen en diverse verhuuraccommodaties.
Camping Le Lac d’Orient

Camping le Lac d’orient
Camping le Lac d’orient
Camping le Lac d’orient
Camping le Lac d’orient

Camping Le Moulin in Andelot-Blancheville

Rust gegarandeerd op camping Le Moulin, die op een kilometer van het dorp Andelot-Blancheville ligt. Deze camping, aan de rivier Rognon, is geschikt voor kort of langer verblijf. Le Moulin heeft een zwembad en een midgetgolfbaan. Bezoekers roemen het restaurant – met terras – op de camping. Fietsers en wandelaars komen met de vele routes vanaf de camping volop aan hun trekken. In de omgeving vind je onder meer de begraafplaats waar Charles de Gaulle ligt, kastelen en een indrukwekkende krater.
Camping Le Moulin

Camping Le Moulin
Camping Le Moulin
Camping Le Moulin
Camping Le Moulin

Of wil je hier kamperen?

Geen campings in de Champagne-Ardenne, maar liever bij een boerderij met dieren in Nederland? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…