Boony Stomper teardrop: stoere off road teardrop uit Amerika

Luc Schaepkens

De Boony Stomper teardrop gaat met je mee de modder in. Alleen te koop in Amerika, waar je nog kunt wildkamperen. Desondanks is deze kleine caravan leuk om te bekijken.

Boony Stomper teardrop volgt overal

De Boony Stomper teardrop is een product van de Amerikaanse firma Sunnyside Offroad. Prima geschikt om door de Amerikaanse modder te crossen. Om vervolgens op een mooi afgelegen plekje het kamp op te slaan. Deze kleine teardrop rolt in Rino – in de Amerikaanse staat Nevada – uit de fabriek. Hij is heel licht, maar kan tegen een stootje en volgt je ook als je de gebaande paden verlaat. Daartoe heeft hij een aangepaste vering die je kunt instellen al naar gelang het gewicht. Ook aan de speciale banden kun je zien dat de Boony Stomp er zin in heeft. De firma Sunnyside Offroad gaat er prat op haar producten te testen onder de hardst mogelijke terreinomstandigheden.

Voor de opbouw worden een zeslaagse nylonconstructie en wanden van aluminium gebruikt. Wielkasten en bodem zijn voorzien van aluminium beschermplaten tegen steenslag. Deze teardrop is slechts 2,81 meter lang. Het tweepersoonsbed heeft een lengte van 1,93 meter. Behalve een bed is er ook kastruimte voor je bagage. Optioneel zit er aan beide kanten een deur in de Boony Stomper teardrop. Die kun je helemaal naar je eigen wens laten bouwen. Zo is er keus uit 32 kleuren. Ook de matras is er als optie, evenals de zonnepanelen op het dak. Er is nog heel wat bij te bestellen. Deze teardrop weegt leeg slechts 256 kilo. Omgerekend komt de prijs van deze minicaravan uit op 6900 euro voor de kale versie. Hij is – na een productietijd van twee jaar – alleen in de VS te koop.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur