Boekenweek – Boeken om mee te nemen naar de camping

Martine van Kuler

Het is Boekenweek, dus een uitgelezen kans om een artikel over onze favoriete boeken te publiceren. Voor de tent of caravan mogen we namelijk graag lezen. Vaak onder het genot van een wijntje. Lees jij ook graag? Dan onthullen we speciaal voor jou onze favoriete boeken om mee te nemen naar camping.

Kampeerinspiratie

Onlangs gaven we je in het kader van de Boekenweek al dit lijstje met boeken voor kampeerliefhebbers en mensen die houden van het buitenleven en mooie verhalen. Leuk om kampeerinspiratie op te doen. Maar als je eenmaal op de camping zit heb je misschien wel meer zin in spannende of romantische verhalen. Wij – de vrouwen op de Campingtrend-redactie – in ieder geval wel. Deze boeken nemen wij mee naar de camping.

Romans om mee te nemen naar de camping

Santa Montefiore is een van onze favoriete schrijfsters. Lucky us, want ze heeft een nieuwe roman uit. Een tijdloze liefde gaat over Evelina, die in het Italië van de jaren dertig opgroeit. Ze is verliefd op Ezra Zanotti, de muzikaal getalenteerde zoon van een Joodse stoffenhandelaar. Tussen de twee ontluikt een geheime romance, maar de Tweede Wereldoorlog rukt hen wreed uit elkaar. Evelina slaagt erin een nieuw bestaan op te bouwen en opnieuw de liefde te vinden. Maar dan, op een regenachtige dag in oktober 1959, wordt de grond onder dat nieuwe bestaan weggeslagen. Benieuwd hoe dat afloopt? Je leest het in Een tijdloze liefde van Santa Montefiore.

Ook Het meisje met de blauwe ster van Pam Jenoff speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog. In deze historische roman staat de vriendschap tussen Sadie en Ella centraal. Sadie is achttien en bevindt zich midden in de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog in het getto van Krakau. Ella leidt op haar beurt een luizenleventje dankzij haar stiefmoeders goede band met de nazi’s. Tijdens een van haar eenzame wandelingen door Krakau ontmoet ze Sadie en ze besluit haar te helpen. Voorzichtig bouwen de twee een band op, maar als de oorlog heviger wordt blijkt hun vriendschap levensgevaarlijk…

Het zal je duidelijk zijn dat we van historische romans houden. Misschien niet echt vrolijk voor op de camping, maar wel boeken die je gewoon niet weg wilt leggen. Datzelfde geldt eigenlijk voor alles wat Lucinda Riley geschreven heeft. Eerder schreven we al over de De zeven zussen-reeks. Terwijl we reikhalzend uitkijken naar deel 8 – in het voorjaar van 2023 verwacht – verslinden we andere boeken van de vorig jaar overleden schrijfster. De liefdesbrief bijvoorbeeld. Hierin stuit journaliste Joanna op een brief van een pas overleden legendarische acteur. Welke geheimen nam hij mee in zijn graf?

Boekenweek: spannende boekentips

Grote kans dat de mannelijke lezers inmiddels zijn afgehaakt. Santa Montefiore en Lucinda Riley zijn immers toch auteurs die het vooral goed doen bij de vrouwen. Maar omdat we eigenlijk alles wel lezen, hier toch wat spannende boekentips – of de boeken of de tips spannend zijn, laten we even in het midden – . Wie er altijd wel meegaat naar de camping is John Grisham. De Amerikaan heeft inmiddels meer dan veertig thrillers op zijn naam staan, dus de keuze is reuze. De lijst van de rechter is zijn nieuwste. Hierin komt onderzoeker Lacy Stoltz tegenover een criminele rechter te staan. Spanning gegarandeerd, dus wij hopen van harte dat je na het lezen niet in je eentje in het donker de camping over hoeft.

Heb je op Netflix de Rebecka Martinsson-serie gezien? Deze is gebaseerd op de boeken van bestsellerauteur Åsa Larsson. Zij heeft zes thrillers over de openbaar aanklager geschreven. De zonden van onze vaders is de laatste. Hierin wordt Rebecka Martinsson gevraagd een verjaarde moordzaak te onderzoeken. Een spannend verhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de prachtige Scandinavische natuur.

De laatste boekentip

De laatste boekentip geeft spanning van heel andere orde. Heb jij 50 shades of grey verslonden, dan zul je ook genieten van de Royal-serie van Geneva Lee. Op een feestje ontmoet Clara een knappe vreemdeling. Het blijkt de Britse kroonprins te zijn. Geloof ons, deze Alexander is heel wat sexier dan prins Charles, de échte Britse kroonprins. Kortom, de spanning stijgt aan het Britse hof. Rode wangen gegarandeerd tijdens het lezen. Tip: wil je niet dat je campingburen zien dat jij geniet van een erotische roman? Een e-reader biedt uitkomst! Lekker anoniem lezen en ook nog eens minder bagage mee naar de camping.

Tot zover onze tips voor boeken om mee te nemen naar de camping. Je kunt deze boeken kopen bij je lokale boekhandel, maar je kunt ze ook bestellen bij bijvoorbeeld bol.com. We wensen je alvast veel leesplezier!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!