Bluetooth speaker en beamer ineen: BENQ GV30

Jos Mark

Of je nu het WK voetbal met een kamer vol vrienden wil bekijken of de F1 bij Viaplay op de camping wil zien. De BENQ GV30 draagbare mini-beamer kan het. Netflix of Ziggo, het is geen probleem voor de meegeleverde Android streaming stick. Een internetverbinding is alles dat je nodig hebt, want door de ingebouwde accu kun je zelfs zonder elektriciteit.

Benq gv30 draagbaar en onafhankelijk van elektriciteit

Eerder hadden we al een Pioneer en een Sony op deze pagina’s. Vandaag vertellen we je over de Benq gv30. Door het gewicht van slechts 1,6 kilo en zijn compacte afmetingen van 19,5 x 18 x 12 centimeter (hxbxd) is de projector zeer handzaam. In het fraaie bijgeleverde tasje wordt het zelfs een stijlelement. Een accu in de Benq gv30 zorgt ervoor dat je een tijdje onafhankelijk kunt zijn van het stopcontact. Het is daardoor een ideale beamer voor op de camping.

Stream muziek of video’s

De Benq gv30 is bijna net zo compact en handzaam als een bluetooth speaker. Je kunt ook net zo makkelijk muziek streamen als video’s. Zodra je de gv30 aan je smartphone gekoppeld hebt kun je jouw favoriete Spotify-playlist beluisteren via de ingebouwde speakers. Het 2.1 geluidssysteem verdeelt het geluid zo in de ruimte dat het overkomt alsof het stereo is. De Benq gv30 is voorzien van twee 4 watt midrange speakers en een bas speaker van 8 watt. Dit zorgt voor een prettig geluid.
De Android tv-stick die bij de gv30 geleverd wordt plug je in onder een van de deksels en daar heb je geen omkijken meer naar. Eenmaal gekoppeld met een beschikbaar wifi-netwerk kun je apps downloaden van bijvoorbeeld, Ziggo, Netflix, Viaplay of NPO zodat je op je bestemming de Nederlandse zenders kunt streamen.

Thuis of campingbioscoop

Laten we vooral helder maken dat we niemand willen aanzetten tot het verstoren van de rust. Als je de Benq gv30 op de camping gaat gebruiken zorg er dan voor dat je je buren niet stoort! Maar tegelijk denken we dat je daar geen moeite voor hoeft te hebben. Zelfs als je met een paar mensen gezellig rond de projector zit, is alles goed verstaanbaar. Eigenlijk kun je zelfs met minder geluid toe dan dat een tv voortbrengt. Omdat je dichter bij de projector zit dan bij een tv hoeft het geluid helemaal niet zo hard. Een pluspunt. Heel fijn is dat de projector alle beeldinstellingen automatisch doet. Scherpstellen, de keystone instellen, je hebt er geen omkijken naar en dat is wel zo prettig.

Plus en min

De Benq gv30 is een handzame projector met veel mogelijkheden. Hij is licht en het is fijn dat je hem op de accu kunt gebruiken. Wij hebben de duur van de accu nog niet kunnen uitproberen en als je een spannende voetbalwedstrijd wilt kijken zou ik hem voor de zekerheid wel aan een externe stroombron aansluiten. Je streamt en eenvoudig je favoriete programma’s mits er wifi aanwezig is. Het geluid van de luidsprekers is voldoende, maar verwacht geen bijzondere geluidsbelevenis. Hoewel de projector alle beeldformaten kan reproduceren komt de opbrengst niet hoger dan 720 pixels.

De Benq gv30 is onder meer verkrijgbaar bij bol.com voor 599 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.