Bliss Mobil heeft nu ook wooncontainer van 16 voet

Luc Schaepkens

Bliss Mobil uit Breda bouwt woonunits voor op vrachtwagens. Die zijn er in zes verschillende lengtes: van 11 tot 20 voet. Helemaal nieuw is de 5 meter Mobil unit, oftewel de 16 voets opbouw.

Bliss Mobil unit was nog nergens te zien

Deze maand presenteert Bliss zijn 16 voets Mobilunit. Deze was – door het wegvallen van de beurzen – tot nu toe nog nergens te zien. Het Bliss Mobil-aanbod van woonunits voor op zo’n stoere 4×4 truck bestond tot nu uit vijf verschillende lengtes. Van 11, 13, 15 en 18 voet tot aan 20 voet. Oftewel van 3,36 tot aan 6,10 meter. De eerste drie maten verschillen alleen in de lengte. Ze zijn precies even breed en even hoog. De laatste twee – de 18 en 20 voets – hebben dezelfde hoogte en breedte als een vrachtcontainer. Het idee achter de nieuwe unit is om de voordelen van de kleine en grote units te combineren. Hij is 5 meter lang, maar heeft dezelfde hoogte en breedte als zijn twee grotere broers.

Ondanks de moeilijke tijd wat betreft het reizen is er een groeiende vraag naar dit soort woonunits. Bliss Mobil levert voor het einde van dit jaar al drie bestelde units af. Mensen willen voor langere tijd autark onderweg kunnen zijn. Weg van de drukke bewoonde wereld. Mensen kiezen er zelfs voor hun vaste woonstek op te geven en van deze voertuigen hun enige thuis te maken. Dat vraagt natuurlijk het een en ander van het mobiele verblijf. Bliss Mobil speelt hierop in. De nieuwe 5 meter lange unit past op de meeste 4×4 trucks. Er is dan – dankzij de optionele motordrager – ook nog plek voor het meenemen van een motorfiets.

Meer woonruimte en meer comfort

De nieuwe unit is breder en hoger dan de kleinere modellen. Daardoor is er meer woonruimte beschikbaar, bijvoorbeeld voor de comfortabele zithoek achterin. Daaronder zitten de watertanks verstopt. Deze hebben een inhoud van 515 liter. De unit is voorzien van grotere ramen. De keuken is compact, maar praktisch. Het bed is met een bedmaat van 1,60 bij 2,10 meter aangenaam ruim. De extra breedte komt hierbij van pas. Ook de aangenaam ruime stahoogte werkt comfortverhogend. De kasten bij het bed en in de toiletruimte zijn standaard. Meer bergruimte is te vinden onder het bed in de garage.

Voor de verdere inrichting zijn er de nodige opties. Van een wasmachine via een grote luifel tot een bagabebox achterop. Om nog meer spullen kwijt te kunnen, staan er dakdragers en bagagekisten voor aan het chassis van de vrachtwagen op de optielijst. De nieuwe 16 voets woonunit is nu – uiteraard coronaproof volgens de geldende richtlijen – te bezichtigen bij Bliss Mobil in Breda. Wacht echter niet te lang, want in december gaan deze voertuigen naar hun eigenaren. Wil je gaan kijken, dan kom je via deze pagina in contact met het bedrijf.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur