Blikvanger op de camping: 3x een tipitent

Marije Onderwaater

Tenten zijn er in allerlei soorten en maten. Een blikvanger op de camping is de tipitent, die meerdere merken inmiddels in hun assortiment hebben. De tipitent is niet alleen leuk om te zien; hij is ook nog eens geschikt als groepstent. Wij zetten drie tipitenten op een rijtje.

De Wit Sherpa 400 groepstent

Zes personen vinden een plekje in de Sherpa 400 van De Wit. En dan is er ook nog eens ruimte voor bagage. Hiermee is deze groepstent geschikt voor grote gezinnen, maar ook voor groep vrienden die er samen op uit trekken. Een tipitent kenmerkt zich doordat hij slechts één tentstok heeft. Deze staat in het midden van de ruimte. De Sherpa 400 heeft een vast kuipgrondzeil van bisonyl. Rondom zijn ramen aangebracht, die zorgen voor lichtinval en ventilatie. In de nok van de tent zijn ook enkele ventilatieroosters aangebracht. Uiteraard is ervoor gezorgd dat het op deze plekken niet kan inregenen. Deze tipi heeft een binnentent waar kampeerders de nacht kunnen doorbrengen. Het tentdoek is gemaakt van katoen. Dat heeft natuurlijk gevolgen voor het gewicht, dat bij de De Wit Sherpa 400 neerkomt op iets meer dan 21 kilo. Eenmaal opgezet heeft de tipitent een afmeting van 4 x 4 meter. Hij is 2,5 meter hoog.
De Sherpa 400 kost 538,99 euro. Zonder binnentent hangt er een prijskaartje van 499,00 euro aan.
Meer informatie vind je hier.

Easy Camp Moonlight Tipi

Met 194,95 euro is de Easy Camp Moonlight Tipi een stuk prettiger geprijsd dan bovengenoemde Sherpa 400. Deze tent gooide hoge ogen in de categorie glampingtenten van de Camping Editor’s Choice Awards 2021. Hier ging de Snow Peak Spearhead Pro er overigens met de titel vandoor. Van de Easy Camp Moonlight Tipi was de jury ook onder de indruk. “Glampingtenten hoeven niet enorm duur te zijn. De Moonlight is een leuke en voordelige tent die perfect is voor festivalkamperen”, zo luidde het oordeel. Natuurlijk past deze tipi ook op de camping. Maar liefst acht personen kunnen erin overnachten. Ook hier weer een centrale stok met daar omheen alle ruimte voor slaapplekken en bagage. De ingang heeft dubbele ritsen en is helemaal op te rollen, zodat er een grote opening ontstaat. De Moonlight Tipi heeft ook voldoende ventilatieopeningen, zowel hoog- als laaggeplaatst. Opgezet is de tent 3,75 meter lang, 3,85 meter breed en 2,70 meter hoog. Het tentdoek is gemaakt van brandvertragend 180T polyester met PU-coating. De keuze voor dat materiaal heeft invloed op het gewicht van de tent. Deze tipi weegt namelijk maar 6,8 kilo. En extra leuk: de Easy Camp Moonlight Tipi komt standaard met een gezellige vlaggenlijn.
Meer informatie vind je hier.

Robens Kiowa tipitent

Next level is de Robens Kiowa tipitent. Hierin kampeer je met maar liefst tien personen, een echte groepstent dus. Het tentdoek is een mix van polyester (65%) en katoen (35%). Deze tent valt op door zijn aparte entree, die de tipi net even een ander uiterlijk geeft. Ventilatie in de tent is te regelen via speciale trekkoorden. De scheerlijnen zijn reflecterend, want handig is als een van de tien kampeerders ’s nachts de gang naar het sanitairgebouw moet maken. De tent heeft opgezet een afmeting van 5,80 x 4,50 (lxb). Een flinke afmeting dus. In combinatie met het gebruikte materiaal voor het tentdoek, heeft dit een gewicht van 25 kilo tot gevolg. Maar goed, wie er met tien personen op uit trekt, kijkt misschien niet op een paar kilo’s meer of minder. De Robens Kiowa is de grootste tipitent in dit rijtje van drie en ook veruit de duurste. Voor 1.199,95 euro staat hij op de camping. Dit bedrag door tien kampeerders delen kan natuurlijk altijd.
Meer informatie vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…