Blaupunkt Citybike Frida 500 elektrische vouwfiets

Luc Schaepkens

Blaupunkt introduceert de Citybike Frida 500. Dit is een elektrische vouwfiets met 24 inch grote wielen. De fiets is uitgerust met hoogwaardige materialen, zoals zes versnellingen van Shimano.

Comfortabele elektrische vouwfiets

De Blaupunkt elektrische vouwfiets Frida 500 heeft een verbeterde achterwielmotor uitgerust met 250 watt. Verder o.a. schijfremmen van Tektro. Daarnaast een geïntegreerd remlicht en led-verlichting voor en achter. De bagagedrager heeft plaats voor een mand waar je extra bagage in kwijt kunt. Onder de bagagedrager zit de afneembare accu verstopt. Dat is een afsluitbare Lion-accu met 36 volt en 10,4 Ah. Hierdoor heeft deze elektrische vouwfiets een actieradius tot aan 80 kilometer.

De elektrische vouwfiets heeft een stevig aluminium frame in lava-grijs met bruine details. Het opvouwen gaat snel en gemakkelijk. Dit mede dankzij de inklapbare pedalen, stuur en het snelspanmechanisme. Daardoor blijft er een pakketje over van slechts 90 bij 45 bij 84 centimeter (lbh). Dat pakketje – en de uitgevouwen fiets – is stabiel neer te zetten op de robuuste standaard. De Frida 500 elektrissche vouwfiets weegt inclusief accu 22,5 kilo. De lcd-fietscomputer geeft informatie over de actuele accustand en laat de vijf standen van de trapondersteuning tot aan 25 kilometer per uur zien.

De elektrische vouwfiets City Cruiser Frida 500 van Blaupunkt kost 1600 euro.

Naar de site van Blaupunkt.

Op zoek naar een nieuwe fiets? Dan hebben we nog een twee tips: een Canondale met radar. Daarover lees je hier alles. En Lacros, dat timmert inmiddels al jaren aan de weg. Het Nederlandse merk van compacte en vouwfietsen is populair onder kampeerders en mensen met een boot. Niet zo gek: de Scamper s200 die wij hier hebben, is iets minder compact maar veel comfortabeler. Dat komt door de grote wielen. Daardoor is de elektrische vouwfiets stabieler en comfortabeler. Enfin, kijk zelf maar.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur