Biolite UV desinfecteert drinkwater automatisch als kraan opengaat

Luc Schaepkens

Met de Biolite UV hoef je je geen zorgen meer te maken over het water dat uit je tank komt. Waar je ook bent op de wereld; je kunt veilig het drinkwater gebruiken.

Met Biolite UV geen omkijken naar het drinkwater

Niet overal is het drinkwater te vertrouwen. Er zijn dan ook verschillende manieren om het water in je tank te desinfecteren. Maar niet iedereen vindt het prettig om een middel aan het water toe te voegen, omdat ze het ruiken of proeven. Met de nieuwe Bilote UV desinfectie-eenheid is dat toevoegen verleden tijd. Dit systeem werkt volledig automatisch, is gekoppeld aan de waterpomp en gaat aan als je de kraan opendraait. Zodra die gaat stromen, werkt de Biolite ook. Draai je de kraan dicht, dan gaat hij automatisch in de stand-by modus. Deze eenheid is speciaal ontwikkeld voor kampeervoertuigen.

De Biolite controleert voortdurend het eigen functioneren en de temperatuur. Mocht het apparaat haperen, dan klinkt er een signaal en gaat er een waarschuwingslampje branden. Water desinfecteren middels UV-C straling is een veelgebruikt procedé. We zien het bij waterleidingsbedrijven en in de medische wereld al heel lang. De Biolite is innovatief. Het apparaat is onderhoudsvrij en milieuvriendelijk. Er komen geen chemicaliën aan te pas. Het stroomverbruik is gering. Daarbij gaat het jaren mee. Sterke punten, en goed voor het winnen van de German Innovation Award 2020. De Biolite UV is o.a. online te bestellen en kost rond de 485 euro exclusief verzendkosten.

Zelf monteren? In onderstaande video zie je de handleiding.

Naar de site van WM Aquatec.

Watersysteem straks legen voor de winter? Wij vertellen hoe je dat doet.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur