BioLite AlpenGlow: sfeervol licht in natuurlijke kleuren voor buiten

Martine van Kuler

De tijd dat je bijna een zonnebril wilde opzetten als je een ledlamp aan had staan is voorbij. Ledverlichting is tegenwoordig niet meer kil en wit. Dat bewijst de BioLite AlpenGlow. Deze oplaadbare lamp zorgt voor een sfeervol licht in natuurlijke kleuren. Ideaal voor zomeravonden op de camping.

BioLite

Met de BioLite AlpenGlow creëer je verschillende sferen. Voor elk moment en elke mood heeft de lamp passende, natuurlijke kleuren.

Sfeervol licht op de camping

Op het strand, bij de barbecue, op de camping, in de tent, op de boot of gewoon in de tuin; BioLite AlpenGlow geeft overal een sfeervol licht. De lamp heeft verschillende vooringestelde kleuren, geïnspireerd op de natuur. De ChromaReal LED-technologie geeft de kleuren in de omgeving weer met de gloed van warm natuurlijk licht. Een spelletje doen of een boek lezen? Dat kan allemaal, want de lamp kan ook gewoon wit licht geven dat je kunt dimmen of juist feller kunt laten schijnen. Verander de kleur via de bediening of door de AlpenGlow even te schudden.

Smartphone opladen met de BioLite AlpenGlow

Voor sfeervol licht heb je geen snoer of batterijtjes nodig. Je laadt de BioLite AlpenGlow op via een micro-usb. Hij is ook voorzien van een usb A-uitgang, zodat hij is te gebruiken als powerbank om je smartphone op te laden.

De BioLite Alpenglow is er in twee formaten. De Alpenglow 250 is 95 mm hoog, heeft een diameter van 75 mm en is voorzien van een 3200 mAh batterij. De Alpenglow 500 is 136 mm hoog en heeft een diameter van 95mm. Deze heeft een 6400 mAh batterij. Bij een maximale output hebben beide modellen een brandtijd van 4,5 uur.

Wil je ook voor sfeervol licht op de camping zorgen met een BioLite AlpenGlow? Dat kan! De lamp is te koop in verschillende outdoorwinkels en webshops. De adviesprijzen zijn 64,95 euro voor het kleine model en 89,95 euro voor de grote variant.

Overigens draag je met je aankoop ook nog een steentje bij om de missie van BioLite te verwezenlijken. Het bedrijf wil namelijk Energy Everywhere brengen. Vooral in ontwikkelingsgebieden in Afrika en India is koken, opladen en verlichten niet eenvoudig als er geen elektriciteitsnet is. Dat was aanleiding voor BioLite-oprichters Jonathan Cedar en Alec Drummond om de HomeStove te ontwikkelen: een draagbare brander, vuurkorf en laadstation ineen die werkt op sprokkelhout. Vele producten volgden, allemaal werkend op gesprokkeld hout en zonne-energie. Wij vinden het mooi!

BIOLITE WIL ‘ENERGY EVERYWHERE'
BIOLITE WIL ‘ENERGY EVERYWHERE'

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!