Bimobil LBX 365 alkoofcamper
Bimobil alkoofcamper

Bimobil LBX 365: robuuste alkoofcamper voor lange reizen

Marije Onderwaater

De campers van Bimobil zijn bijzonder en geen exemplaar is hetzelfde. Op de CMT-beurs in Stuttgart toonde het Duitse familiebedrijf onder meer de Bimobil LBX 365, een alkoofcamper op de Mercedes Benz Sprinter 4x4.

De alkoofcampers van Bimobil zijn geliefd. Onlangs vielen ze nog in de prijzen bij de Promobil lezerskeuze 2023, waar Bimobil er met de winst vandoor ging in de categorie alkoofcampers vanaf 70.000 euro. Daarmee liet de camperbouwer uit Zuid-Duitsland de Bürstner Lyseo Gallery en de Concorde Cruiser Atego achter zich.

Familiebedrijf sinds 1977

Bimobil, dat toen nog niet zo heette, werd in 1977 opgericht door werktuigbouwkundig ingenieur Raimund von Liebe. Met zijn vrouw Veronika leidde hij het bedrijf veertig jaar lang. In 2017 namen neef Stefan Christner en zijn vrouw Sabine Rentsch het bedrijf over. In het Beierse Oberpframmern werken tegenwoordig zo’n honderd mensen aan de campers. Jaarlijks leveren zij ongeveer honderd voertuigen af. De naam Bimobil is afkomstig van de pickup-trucks met camperopbouw die het bedrijf bouwt. De opbouw is er eenvoudig af te halen waardoor de auto los te gebruiken is.

Bimobil pick-up
Hier komt de naam Bimobil vandaan
Bimobil pick-up
Hier komt de naam Bimobil vandaan

Bimobil LBX 365: weg van de snelweg

De 6,60 meter lange LBX 365 is volgens Bimobil zeer geschikt voor langere reizen. De Mercedes Sprinter 4×4 is helemaal klaar voor off-road rijden dankzij de goede tractie en grote bodemvrijheid. Bij reizen buiten de gebaande paden is het belangrijk om enkele dagen zelfvoorzienend te kunnen zijn. Dat is geen probleem met de schoonwatertank van 200 liter en de twee extra jerrycans met kraan. Verder is de LBX 365 in de basis uitgerust met onder meer een brandstoffilter met waterafscheider, een sterke accu met oplaadbooster en een reservewiel.

Bimobil LBX 365 achterzijde
Bimobil LBX 365 achterzijde

Inrichting voor vier personen

De alkoofcamper is ingericht om een thuis te bieden tijdens langere reizen. Er zijn zit- en slaapplaatsen voor vier personen. Het interieur is typisch Bimobil; praktisch en no nonsense. Kopers hebben de keuze uit twee designs waarin vurenhout of aluminium de boventoon voert. Voor beide interieurstijlen geldt dat ze zijn voorzien van een slijtvaste vloer en meubelbekleding van duurzaam en onderhoudsvriendelijk sisal. Qua stoffering en gordijnen is er een scala aan kleuren beschikbaar.

Bimobil LBX 365 keuken
Bimobil LBX 365 keuken
Bimobil LBX 365 zithoek
Bimobil LBX 365 zithoek
Bimobil LBX 365 interieur
Bimobil LBX 365 interieur

Slapen in de Bimobil LBX 365

In de alkoof zijn twee enkele bedden te vinden. Van de zithoek achterin is ook nog een bed voor twee personen te maken. Zo is het mogelijk om met z’n vieren in de Bimobil LBX 365 te reizen. Deze robuuste alkoofcamper is verder uitgerust met een volwaardige keuken en een badkamer met separate douchecabine, allemaal met verchroomde kranen.

Bimobil LBX 365 zithoek bed
De zithoek als bed
Bimobil LBX 365 zithoek bed
De zithoek als bed
Bimobil LBX 365 badkamer
Badkamer met separate douche
Bimobil LBX 365 badkamer
Badkamer met separate douche
Bimobil alkoofbedden
Slapen in de alkoof
Bimobil alkoofbedden
Slapen in de alkoof

Veiligheid voorop

De Bimobil LBX 365 is rondom voorzien van goede sloten. Voor extra veiligheid biedt een deur in de camperopbouw toegang tot de cabine. Daarnaast zijn de sluitingen van de kastjes extra stevig, zodat de borden niet aan diggelen vallen tijdens een ritje op uitdagende paden.

Meer weten over Bimobil en de vele maatwerkoplossingen die het bedrijf biedt? Kijk dan op de site via onderstaande button. En wil je een andere Bimobil bekijken? Check dan dit artikel over de Bimobil 462 EX.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…