Bimobil 383 BJ, de familiecamper met een dubbele cabine

Luc Schaepkens

De Bimobil 383 BJ heeft een bijzondere look. Dat komt door de dubbele cabine van deze Mercedes Sprinter camper. Een stoere familiecamper met optioneel ook vierwielaandrijving.

Bimobil 383 BJ voor het hele gezin

Door de opvallende dubbele cabine onder de opbouw kan je met maximaal vijf personen comfortabel op weg gaan. De Mercedes Sprinter is optioneel uit te rusten met vierwielaandrijving. Voor als de reis van de gebaande paden afwijkt. De Bimobil BJ 383 is een prima combinatie van het comfort en de moderne techniek van de Mercedes met de goed geïsoleerde en kwalitatief hoogwaardige opbouw van Bimobil. In de alkoof boven de cabine een groot tweepersoonsbed. De slaapkamer voor de ouders zogezegd. Het stapelbed achterin is met een bedmaat van 1,95 bij 0,63 meter ook ruim genoeg voor volwassenen. Door het maximaal toegestane gewicht van 5 ton – een C-rijbewijs is vereist – kan er ook nog 1000 kilo aan bagage mee. Daarmee is deze Mercedes Sprinter camper een prima familiecamper.

Hip interieur met aluminium accenten

Het interieur laat een combinatie zien van gezellig hout en strakke aluminium accenten. Dat doet tegelijk warm en ook modern aan. De meubels zijn erg robuust uitgevoerd, zoals we dat van dit merk gewend zijn. De banken hebben een slijtvaste sisalbespanning. Kussens en gordijnen passen wat de kleur betreft mooi bij elkaar. Aan bergruimte heb je in de Bimobil BJ 383 geen gebrek. Er is onder meer een kast voor kleding en ook onder de banken is opbergruimte te vinden. Ook voor het keukenspul is er genoeg plek. De kleuren in de badkamer kun je zelf uitzoeken. Van ingetogen tot vrolijk bont. De verchroomde kranen zijn standaard in deze Mercedes Sprinter camper.

Voor de verwarming en het warme water zorgt een Trumatic met een 10 liter boiler. De koelkast heeft een inhoud van 110 liter. Doordat ook van de zithoek nog een tweepersoonsbed is te maken, heb je in de Bimobil 383 BJ tot aan zes slaapplaatsen. De stahoogte is 1,95 meter. Er zijn twee Sprinters die je als basisvoertuig kunt kiezen. Dat zijn de 516 en 519 CDI met respectievelijk 163 en 190 pk, oftewel 120 en 140 kW. De optionele inschakelbare vierwielaandrijving voor deze Mercedes Sprinter camper staat voor 11.636 euro in de prijslijst.

SpecificatiesMercedes Sprinter 516/519 CDI

Basisvoertuig:: Mercedes Sprinter 516/519 CDI
Afmetingen (lbh):: 7,29 x 2,38 x 3,20 meter
Leeggewicht:: 4000 kilo
Laadvermogen:: 1000 kilo
Maximaal gewicht:: 5000 kilo
Zit-/slaapplaatsen:: 5 / 4 (+2)
Prijs:: vanaf 133.430 euro (exclusief bpm)
Website:: Bimobil.com

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur