Bike-holder zet fiets vast in garage

Luc Schaepkens

De beste ideeën zijn die, waarvan je niet snapt waarom niemand er eerder op is gekomen. Het idee dat antwoord geeft op de vraag hoe een fiets eenvoudig en goed vast te zetten is in de campergarage bijvoorbeeld. Het antwoord: met de Bike-holder.

Bike-holder geniaal idee

Hij past op elke fiets en in elke campergarage. Gebruik je hem niet, dan is hij simpel op te bergen en neemt hij geen ruimte in. Het idee komt van garagehouder Rob Seeger. Zelf in het bezit van een camper én een fiets. Hij wilde zijn niet goedkope fiets goed, stevig en veilig in de garage van zijn camper kunnen zetten. Hij kon echter geen systeem vinden waar hij helemaal tevreden over was. Maken we het toch gewoon even zelf. De Bike-holder zal menigeen verbazen. Geniaal simpel of simpel geniaal. Je zet er je fiets razendsnel en heel eenvoudig mee vast. De Bike-holder neemt amper ruimte in, weegt niet veel en  je garage blijft flexibel te gebruiken. Zo blijven de zijwanden vrij voor zaken als stoelen, de tafel of ander kampeerspul. Gebruik je de Bike-holder niet, dan blijft aan het plafond slechts een houder zitten van zes centimeter doorsnee en twee centimeter hoog. Die zit echt niet in de weg.

Garage-indeling blijft flexibel

Een verlengbare aluminium buis bevestig je in de zadelbuis en aan de houder aan het plafond. Dat is alles. Zadel met de snelclip eruit halen, buis erin schuiven. Fiets in de garage zetten, buis uit zadelbuis trekken en vastklikken in de houder aan het plafond. Klaar. Behalve een houder in het plafond schroef je nog vier hoekijzeretjes in de bodem die het wiel vastklemmen. Ook die houdertjes kunnen eruit als je de fietshouder niet gebruikt. Je kunt er ook voor kiezen om ze op een plankje te schroeven. Helemaal makkelijk.  Het hele systeem zit in een koffertje kleiner dan een A4-tje (foto)

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur