kleurrijke caravans
Kleurrijke caravan uit Turkije.

Bijzondere Vestavan, caravan van de toekomst uit Turkije

Jos Mark

Turkije levert steeds vaker caravans af, waaronder de populaire minicaravans. Een nieuweling is het merk Vestavan dat met twee modellen, de 390 en de 580, op de markt komt.

Caravanland

Het is nog wat te vroeg om Turkije het caravanland van de toekomst te noemen. Feit is dat we hier al eerder caravans van Turkse fabrikanten over het voetlicht brachten. Recent nog de Carpento die inmiddels op de Nederlandse markt is verschenen.

Vestavan kunststof monocoque

Net als bij Carpento en Hotomobil gebruikt Vestavan een polyester monocoque als basis voor de opbouw. Het glasvezel versterkte kunststof is zelfdragend, sterk en maakt veel vormen mogelijk. Zo zien we ook in de Vestavan een raampartij die rond de hele voorkant van de caravan loopt. Smaken verschillen, maar ik vind het er erg cool uitzien. Ook qua kleuren biedt Vestavan meer dan wit, zoals de foto boven dit artikel al illustreert.

Met rijke basisuitrusting 750 kilo

Op de website van Vestavan staan alleen zogenoemde renders, computermodellen eigenlijk. Er is geen foto van een compleet model te vinden. De rijke uitrusting in acht genomen, en het riante computermodel van het interieur, laten toch wat vraagtekens rijzen ten aanzien van het beloofde gewicht van 750 kilo. Het lijkt allemaal wat rooskleurig voorgesteld. En hoewel er dus nog geen echte caravan is gesignaleerd, belooft het bedrijf toch dat levering vanaf deze maand kan plaatsvinden. We gunnen ze op dit moment maar even het voordeel van de twijfel.

Kleurrijk op de camping

Toch hopen wij dat Vestavan haar beloften kan waarmaken. De frisse verschijning en de vrolijke kleurmogelijkheden zouden de gemiddelde camping volgens ons wel lekker opfleuren. Als je dan de verwachte prijs ook nog eens bekijkt dan kan het bijna niet anders dan een hit worden.
Je hebt al een Vestavan 390 vanaf 12.700 euro. Dan moet de caravan natuurlijk nog wel naar Nederland worden getransporteerd en met de as van 1.300 kilo heeft de RDW er ook nog iets over te zeggen. Maar laat het nou eens alles bij elkaar op 15.000 euro uitkomen. Als dat lukt dan voorspellen wij dat we die Vestavan meer gaan zien in Nederland.

Neem een kijkje op de website van Vestavan.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.